Beat Lab, noves formes d'edició de llibres
Beat Lab és una plataforma experimental de llibres digitals, que té com a objectiu desenvolupar i investigar noves formes d'edició. Tot just dóna els primers passos amb la publicació del Manual de llengua per visibilitzar la presència femenina, que et pot resultar útil per redactar continguts no-sexistes a la plana web de la teva entitat.
Les noves tecnologies estan canviant el món editorial. D'això es van adonar fa anys els editors Iolanda Bethencourt i Josep Maria Vinyes, que el 2007 van crear Beat, Observatori de l'edició digital, per compartir amb els/les professionals del sector del llibre notícies sobre les noves tendències i l'impacte provocat per les noves tecnologies en el món editorial.
Ara que la digitalització avança a passos de gegant, aquell primer projecte ha esdevingut en una plataforma experimental de llibres i productes digitals.
Llibre digital consultable des de qualsevol dispositiu
El primer llibre que ha publicat Beat Lab, en col·laboració amb la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), ha estat el "Manual de llengua per visibilitzar la presència femenina", escrit per Eulàlia Lledó Cunill i que es pot consultar en línia a través de qualsevol dispositiu.
Es tracta d'una publicació digital en format html5, que destaca per ser consultable des del navegador de qualsevol dispositiu, és a dir, s'adapta dinàmicament a qualsevol mida de pantalla.
Per tant, el podràs consultar des del teu ordinador, tauleta o mòbil, sempre que tinguis connexió a Internet. A més, un cop consultat per primera vegada romandrà a la memòria de l'aparell i el podràs consultar també fora de línia.
L'html5 encara no és un estàndard oficial, però la majoria de les darreres versions dels navegadors en suporten les característiques. Per poder visualitzar bé el document assegura't de que el teu navegador estigui prou actualitzat.
El Manual de llengua per visibilitzar la presència femenina inclou lectures, textos, documents de diversa índole, presentació de recursos, imatges, propostes de treball, i molt més, amb vista a analitzar la llengua, reflexionar-hi i, si s'escau, modificar-ne alguns dels usos.
Beat Lab no descarta l'opció d'esdevenir una plataforma general de lectura i llibres digitals. És per això que està obert a propostes de possibles projectes semblants a aquest. Si la teva entitat vol publicar un llibre o revista digital pot ser, doncs, una bona opció! Pots contactar amb els responsables de Beat Lab escrivint a beat[arrova]beat.cat.
Afegeix un nou comentari