Bons desitjos per al 2020 des de l'associacionisme

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Marta Rius
Entitats i voluntariat us desitgen un bon any 2020 ple d'associacionisme Font: Marta Rius
Entitats i voluntariat us desitgen un bon any 2020 ple d'associacionisme Font: Marta Rius
Junta Directiva ECAS, 2019 Font: ECAS
Junta Directiva ECAS, 2019 Font: ECAS
Women Defend Rojava (Matriu) Font: Matriu
Women Defend Rojava (Matriu) Font: Matriu

Bons desitjos per al 2020 des de l'associacionisme

Autor/a: 
Marta Rius
Colectic - Informàtic

Resum: 

Xarxanet ha demanat a les entitats amb les qui coopera que escriguin els seus desitjos per al 2020.

"Al 2020 li demanem una societat més justa i equitativa, on el treball ens permeti desenvolupar les nostres capacitats, produir béns i serveis i satisfer les veritables necessitats de la població. Que les nostres accions integrin la sostenibilitat ambiental i avancem cap a formes sostenibles i equitatives de producció i consum. Demanem que la cooperació deixi enrera la competència i basem la nostra economia en una ètica participativa i democràtica, sempre amb un compromís en l’àmbit local. En definitiva, el 2020 volem avançar cap a un model econòmic que posi al centre les persones i no el capital".

"A l’any 2020 li demanem molta solidaritat, lluita, suport mutu i transformació. Volem que sigui un altre any cooperatiu en què el capitalisme perdi la batalla, tant a l’àmbit local com en l’escenari internacional. Volem molta justícia social, ambiental, feminista i antiracista. Que sigui un any en què neixin i creixin molts projectes de l’economia social i solidària. Que els projectes que ja existeixen, perseverin en construir alternatives sostenibles. I que, des de baix, reconstruïm tot allò que destrossen des de dalt. També volem molta vida i la saviesa col·lectiva necessària per aprendre, cada dia, a posar la vida al centre".

"Al 2020 li demanem una societat més justa i una economia més solidària. Desitgem seguir enfortint la solidaritat i l’ajuda mútua amb l’objectiu que totes les persones tinguin garantit l’accés als instruments financers. Desitgem que les entitats asseguradores i corredories segueixin apostant per l’assegurança ètica i solidària per tal que cada vegada més persones puguin gaudir d’assegurances socialment responsables".

"Treballarem perquè el 2020 sigui més inclusiu, integrador i just, amb polítiques socials que facin efectius els drets de tota la població i enforteixin la cohesió social del país. Després d’un any políticament convuls, confiem que la incertesa i la provisionalitat donaran pas a un període estable i més fèrtil que faci possible garantir uns ingressos mínims a tothom, combatre la precarietat laboral i millorar el finançament de l'Estat de Benestar".

"Des de Matriu, aquest 2020 volem seguir posant tota la nostra intel·ligència, força i amor perquè les cures estiguin al centre de la política i de l'economia, per unes relacions lliures de violència, per a que les dones recuperem la nostra força, des de l'autoconeixement, l'organització i la construcció de comunitats sostenibles. Volem un 2020, en el qual les companyes de Rojava continuïn sent un far d'esperança i d'aprenentatges".

“Al 2020 li demanem: progrés, créixer, aprendre de cada experiència i que la següent sigui millor que l'anterior; il·lusió; apassionar-se per cada projecte, per cada acció; transmetre i contagiar entusiasme; lluita, reivindicar els drets i deures de tothom i contribuir a la millora de la qualitat de vida de totes les persones, fomentant l'esperit crític i cooperació; compartir valors i col·laborar per a la transformació social”.

Afegeix un comentari nou