Campanya «Tecnologia lliure de conflicte!»

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a joves TEB
 Font:
Font:

Campanya «Tecnologia lliure de conflicte!»

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a joves TEB

Resum: 

Aquesta campanya de l'ONG ALBOAN vol conscienciar sobre la relació entre tecnologia i els conflictes de la República Democràtica del Congo. L'ONG us proposa diferents propostes de col·laboració.

L'ONG ALBOAN, entitat promoguda pels jesuïtes, manté la campanya «Tecnologia lliure de conflicte», engegada des de l'any passat. Aquesta campanya vol conscienciar els usuaris de la situació conflictiva que es pateix a la República Democràtica del Congo. Molts minerals que s'utilitzen en els aparells tecnològics, contenen minerals provinents de l'est de la República Democràtica del Congo. Això ha provocat que des del 1998 hi hagi hagut cinc milions de morts i què només en el 2013 hi hagi hagut un milió de persones desplaçades i més de cent mil dones violades.

Per conscienciar a la gent, la campanya «Tecnologia lliure de conflicte» proposa fer 5 accions

  1. Firmar la recollida de signatures que estan realitzant.
  2. Reciclar els vostres mòbils vells. Si teniu mòbils vells, els podeu donar a Euskaltel o les seus d'ALBOAN. Aquests seran reciclats. També podeu demanar un contenidor per recollir mòbils a la vostra seu.
  3. Col·laborar econòmicament. Fer un donatiu.
  4. Difondre la campanya a les xarxes socials.
  5. Anar als cursos i tallers de formació o utilitzar les unitats didàctiques que es poden utilitzar en aules.

Tot i que el Parlament Europeu va votar a favor d'una regulació dels minerals conflictius, ALBOAN continua amb la campanya per arribar a una concrecció d'aquesta regulació.

Per a més informació: Tecnologia lliure de conflictes.

Afegeix un comentari nou