Carla Garzón: "El voluntariat és una oportunitat única per a deixar una empremta positiva en la societat"

Colectic
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Al web de l'Institut de Robòtica per a la Dependència s'explica com el voluntariat "dona un plus de qualitat i transparència a l'organització". Font: iStock. Font: iStock
Al web de l'Institut de Robòtica per a la Dependència s'explica com el voluntariat "dona un plus de qualitat i transparència a l'organització". Font: iStock.

Carla Garzón: "El voluntariat és una oportunitat única per a deixar una empremta positiva en la societat"

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic

Resum: 

L'Institut de Robòtica per la Dependència ofereix la possibilitat de fer voluntariat tecnològic en remot des de qualsevol part del món.

La Carla Garzón es va llicenciar en ciències de la computació l’any passat i és una apassionada de la robòtica. Per desenvolupar aquesta passió, fa voluntariat a l’Institut de Robòtica per a la Dependència, on ajuda a desenvolupar un bot específicament dissenyat per a persones amb dependència.

L'Institut de Robòtica per a la Dependència és una entitat amb seu a Sitges. Va ser creada per la Fundació Ave Maria amb l’objectiu de separar les activitats assistencials de les d'innovació. L’Institut promou i impulsa la recerca i la formació en el camp de la robòtica, aplicada a la discapacitat, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, de les seves famílies i dels professionals del sector.

Per conèixer més sobre la tasca de l’entitat i, en concret, sobre les seves voluntàries, hem parlat amb una d’elles, la Carla Garzón.

Quin tipus de voluntariat fas a l'Institut de Robòtica per a la Dependència?

La meva tasca com a voluntària la duc a terme de manera remota, ja que soc de Mèxic, però se centra, ara per ara, en el desenvolupament i millora d'una aplicació amb un bot integrat, dissenyada específicament per a persones amb dependència.

Encara que la meva formació és en computació, el meu rol en aquest voluntariat va més enllà de la programació, ja que col·laboro per fer l'aplicació més inclusiva. Sento que el voluntariat és una oportunitat única per a deixar una empremta positiva en la societat utilitzant les meves habilitats.

A quin tipus d’usuàries acompanyes en el teu voluntariat?

Acompanyo a persones amb diverses formes de dependència amb l'objectiu d’ajudar-les a integrar-se millor en la societat, i oferint eines tecnològiques adaptades a les seves necessitats.

Quina motivació et va dur a començar aquest voluntariat?

Vaig decidir fer voluntariat perquè sempre he sentit una forta vocació per ajudar als altres, especialment utilitzant les meves habilitats en tecnologia. La possibilitat d'aplicar els meus coneixements en robòtica i programació per a millorar la vida de les persones amb dependència em va semblar una oportunitat única i increïblement gratificant.

Què fa que el voluntariat tecnològic sigui tan especial?

El que fa especial aquest voluntariat és la integració de la tecnologia en l'assistència a persones amb dependència. Utilitzar els meus coneixements en bots per a crear solucions que millorin directament la qualitat de vida de les persones és una experiència única i profundament satisfactòria.

En el meu cas, vaig començar el meu voluntariat de manera remota des de Mèxic. Aquesta modalitat m'ha permès col·laborar amb l'Institut a Espanya, superant les barreres geogràfiques i demostrant que la passió i el compromís poden transcendir fronteres.

Què ha aportat a la teva vida l’experiència de fer voluntariat?

El voluntariat m'ha aportat una perspectiva més àmplia sobre com la tecnologia pot ser una eina poderosa per al bé social, a més d’enriquir la meva vida permetent-me conèixer i entendre millor diverses realitats i necessitats, i m'ha donat la satisfacció de contribuir a un món més inclusiu i accessible.

Quin missatge donaries a algú que s’està plantejant fer voluntariat tecnològic?

Li diria que el voluntariat a l'Institut és una oportunitat extraordinària per a fer marcar una diferència real en la vida de les persones, inclosa la teva pròpia. És un camp on la teva passió per la tecnologia i el teu desig d'ajudar als altres s'uneixen, creant impactes positius tangibles.

És un camí ple de reptes i recompenses, on cada esforç es tradueix en somriures, independència i nous començaments per a aquells als qui ajudem. Animo a tothom a explorar aquesta increïble experiència.

Afegeix un comentari nou