Cerqueu imatges lliures amb el cercador de Creative Commons!

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Les llicències Creative Commons s'estàn utilitzant cada vegada més. Imatge de Giulio Zannol. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Imatge de Giulio Zannol. Llicència d'ús CC BY 2.0
Les llicències Creative Commons s'estàn utilitzant cada vegada més. Imatge de Giulio Zannol. Llicència d'ús CC BY 2.0
L'objectiu és que cada vegada més s'utilitzin les imatges lliures de drets. Imatge de Kristina Alexanderson. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Imatge de Kristina Alexanderson. Llicència d'ús CC BY 2.0
L'objectiu és que cada vegada més s'utilitzin les imatges lliures de drets. Imatge de Kristina Alexanderson. Llicència d'ús CC BY 2.0

Cerqueu imatges lliures amb el cercador de Creative Commons!

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic - Informàtic

Resum: 

La Xarxa Global Creative Commons ha publicat el seu nou cercador d’imatges amb llicència d’ús lliure. En un futur es vol incorporar llibres de text i arxius de so.

La Xarxa Global Creative Commons va publicar, el passat mes d’abril, un apunt al seu blog, anunciant que acabaven de publicar el cercador d’imatges amb llicència Creative Commons. Aquest cercador feia 2 anys que estava en període de prova.

El nou cercador incorpora un millor disseny, una navegació més eficient, més filtres, opcions d’atribució més simplificada i millors canals per proporcionar comentaris sobre la reutilització de la imatge que s’està veient o de la pàgina web en general.

El seu funcionament és ben senzill. Haureu de visitar la pàgina del cercador i introduir el terme de cerca. El cercador us mostrarà moltes imatges. Totes aquestes imatges les podeu filtrar per ús, llicència, proveïdor i creador.

El cercador pot proporcionar fins a 300 milions d’imatges amb llicència Creative Commons. Bona part d’aquestes imatges provenen, de:

En un futur, el cercador de Creative Commons vol treballar per incorporar les imatges de col·leccions com Europeana i Wikimedia Commons. També es vol treballar en altres formats, com els llibres de texts i els arxius de so.

Afegeix un comentari nou