Code Factory presenta Mobile Acessibility al Mobile World Congress

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Code Factory presenta Mobile Acessibility al Mobile World Congress

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

L'empresa de Terrassa presenta aquesta aplicació pensada per la gent que té problemes d'accessibilitat. De totes les aplicacions presentades al congres és potser una de les poques que està pensada per a gent amb discapacitat. La sensibilització d'aquest aspecte és més gran als Estats Units que no pas a l'Estat Espanyol.

Tenir lliure accés a totes les possibilitats que ens ofereix un telèfon mòbil, quan tenim alguna discapacitat és realment complicat. Sí que és cert que la situació de l'accessibilitat per a sistemes operatius per a dispositius mòbils és, actualment, diferent al món de les aplicacions. Quasi bé la majoria de sistemes operatius, incorporen solucions d'accessibilitat. Però moltes de les aplicacions que existeixen al mercat no estan preparades per aquest col·lectiu de gent tant important, i encara es denota més negativament quan en un congres tan important com el Mobile World Congress, la majoria d'aplicacions presentades no ofereixen aquestes solucions. Però dins el mateix congres, hi ha una empresa catalana que pot tenir la solució a aquest fet tan injust i què ha presentat el seus serveis i productes.

Code Factory és una empresa nascuda l'any 1998 a Terrassa, que treballa per intentar trencar les barreres que presenten els dispositius mòbils a les persones amb problemes de discapacitat. Des de un bon principi van començar a treballar amb els primaris sistemes operatius que ens oferien els mòbils, com per exemple Symbian. Fruit d'aquesta experiència va néixer Mobile Speak, que és una aplicació que incorpora l'accessibilitat tan desitjada al sistema operatiu. Aquesta solució, actualment està disponible per a mòbils amb sistema operatiu Symbian o Windows Mobile.

Una de les novetats que presenten en aquesta edició del Mobile World Congress, és l'aplicació Mobile Accesibility. Aquesta aplicació presenta uns menús amb uns quadrats de diferents colors vius i amb un fons blanc. Si passem el dit per sobre la pantalla, una veu digital ens indica sobre quina opció de configuració o aplicació estem a punt d'executar. L'aplicació està disponible per a sistema operatiu Android.

Code Factory també ofereix formacions, servei de proves i de consultoria per a empreses que desenvolupen aplicacions per a dispositius mòbils. Aquests serveis són essencials perquè els usuaris finals, les persones que pateixen problemes d'accessibilitat, puguin gaudir de les aplicacions. Com a nota curiosa, als EUA hi ha més conscienciació que les aplicacions hagin de ser totalment accessibles gràcies a una llei al respecte. A l'estat espanyol no existeix cap tipus de llei similar i per això les operadores de telefonia mòbil no treballen gaire aquest aspecte.

Afegeix un comentari nou