Colectic torna a obrir inscripcions del curs d'informàtica i cultura local adreçat a dones migrants

Colectic
WEMIN pretén contribuir amb eines que facilitin la integració social Font: Colectic
WEMIN pretén contribuir amb eines que facilitin la integració social Font: Colectic

Colectic torna a obrir inscripcions del curs d'informàtica i cultura local adreçat a dones migrants

Colectic

Resum: 

El projecte WEMIN ofereix un curs gratuït, dirigit especialment a dones refugiades, que tindà lloc a Barcelona del 17 de setembre al 12 de desembre. Promou una estreta interacció entre les dones de les societats d'acollida i migrants.

El Punt Òmnia del Raval - Colectic obre inscripcions per al 'Curs d'informàtica i cultura local' en què poden participar dones migrades i refugiades de totes les edats i que té una durada de 80 hores. Porta com a principal objectiu dotar d'eines per a la integració a dones que pertanyen a aquest col·lectiu

Amb la iniciativa es vol també abordar els estereotips de tots dos costats, desafiant les narratives existents sobre la migració, tot enfortint les comunitats involucrades. El projecte permetrà que les dones migrades i refugiades es converteixin en protagonistes de la vida de les comunitats on viuen i actuïn com a multiplicadores dins de les seves famílies i cercles, promovent una estreta interacció entre les dones de les societats amfitriones i les migrants.

Es tracta d'una formació exclusiva que s'ofereix en les instal·lacions del punt Òmnia Colectic, al número 56 del carrer de l'Hospital (antiga escola Massana). Té un perfil molt innovador, donat que aborda diverses temàtiques tot fent ús de les eines digitals i treballant de forma comunitària i transversal.

El curs utilitza, entre d'altres, els principis i mètodes de l'aprenentatge no formal i informal, en el qual les participants assumeixen un paper molt actiu durant el programa. Pel que fa al temari, aquest contempla eines digitals per a la gestió de la vida quotidiana (seguretat personal i familiar a l'entorn digital, gestions i compres a Internet, ús de les eines de comunicació, etc.), aprenentatge i interacció amb la cultura local (vida social i cultura, funcionament dels sistemes de protecció social, salut i sistema educatiu, etc.) i activitats d'intercanvi i aprenentatge ('workshops' i tallers sobre temàtiques específiques). Es farà també el nivell de castellà A1.

Com a requisit, cal aportar el NIE, la Targeta Roja o la sol·licitud d'asil. Les dones interessades poden posar-se en contacte amb Colectic a través de l’adreça de correu electrònic wemin@colectic.coop o realitzar les inscripcions a través del web del projecte.

Per afavorir l'assistència de les mares amb infants, el projecte compta amb un espai 'babyfriendly'.

Afegeix un comentari nou