Col·labora amb Masies x Viure i engega la primera web app de cohabitatge rural

Colectic
Imatge de com serà l'aplicació Masies x Viure. Font: Masies x Viure
Imatge de com serà l'aplicació Masies x Viure. Font: Masies x Viure

Col·labora amb Masies x Viure i engega la primera web app de cohabitatge rural

Colectic

Resum: 

Es busca cofinançament per llançar l'eina que servirà de punt de trobada per aquelles persones que vulguin habitar en convivència amb la natura.

Cada vegada més gent es trasllada de la ciutat als pobles, però com accedim a l'habitatge rural i quin model d'habitatge rural volem construir? Masies x Viure podria ser la primera aplicació web per trobar altres persones i grups afins per iniciar un projecte d'habitatge amb qui vulguin habitar i produir en convivència amb la natura per ser protagonistes del canvi productiu i habitacional. I per aconseguir-ho han engegat una campanya de micromecenatge per buscar cofinançament.

L'aplicació constarà de quatre parts:

Persones i grups: servirà de punt de trobada per a les persones i grups a fins que vulguin emprendre un projecte col·lectiu d'habitatge i/o treball i crear comunitat.

Habitatge, terrenys i naus: s'hi trobaran els possibles habitatges ubicats en entorns rurals i amb possibilitats de desenvolupar-hi projectes col·lectius.

Espai de professionals: oferirà una xarxa de professionals que puguin resoldre dubtes del projecte des d'una mirada ecologista i humanista, per exemple, sobre assessorament legal, empoderament de grup o arquitectura sostenible.

Finances ètiques: amb eines de la banca ètica i de l'economia social.

Entre els objectius hi ha repoblar d'una forma conscient, promoure la gestió forestal permacultural i la producció regenerativa, recuperar el patrimoni i el coneixement de la terra, i dinamitzar aquests entorns. En definitiva, apostar pel cooperativisme com a forma de viure col·lectivament per trobar una fórmula lluny del model d'aïllament insostenible i inaccessible predominant.

Cal recordar que actualment només el 10% de la població viu al 93% del territori català, tenim un 11% d'habitatge buit i un 12% de segones residències. Una realitat que l'eina vol revertir per promoure un món més just, ètic, participatiu i ecològic.

"Volem replicar les ciutats als pobles?", es pregunta Lou Rectoret, impulsor del projecte. "Podem tenir un habitatge de 50 hectàrees amb una piscina i un camp de golf per una família o podem ser quatre o cinc famílies per gestionar les terres i fer un hort ecològic sense monocultiu. Fer una transició de l'extracció total a un model regeneratiu ideal", afegeix.

Sap que la seva idea és pionera i que no serà fàcil. "El sistema ens prohibeix les masies perquè és un lloc on pot passar el canvi". És per això que el finançament és més complicat que a la ciutat i has de pagar el doble d'entrada si demanes una hipoteca i has d'invertir més en la construcció: "Estan permetent que ens caiguin".

"Volem les Masies x Viure-hi!" és el lema del projecte. Els podeu ajudar aquí.

Afegeix un comentari nou