Com contribuir a un projecte de codi obert?

Colectic
Codi obert Font: Markus Spiske (Pexels)
Codi obert Font: Markus Spiske (Pexels)
Il·lustració sobre software de codi obert (OSS) Font: Open Source Guides
Il·lustració sobre software de codi obert (OSS) Font: Open Source Guides

Com contribuir a un projecte de codi obert?

Colectic

Resum: 

GitHub ha publicat una col·lecció de recursos per a persones, comunitats i organitzacions sobre com desenvolupar un projecte de codi obert i com contribuir-hi. A més, busca persones que hi vulguin donar un cop de mà traduint les guies.

Segons la Viquipèdia, el codi obert és un enfocament per al disseny, el desenvolupament i la distribució que ofereix un accés pràctic al codi font del producte. La idea que hi ha darrere aquesta filosofia és que quan els desenvolupadors/ores poden llegir, modificar i redistribuir el codi d'un producte o servei, aquest evoluciona, es desenvolupa i millora.

Contribuir al codi obert pot ser una forma gratificant d'aprendre, ensenyar i crear experiència en pràcticament qualsevol habilitat que puguis imaginar. Així ho creuen a la plataforma de desenvolupament GitHub i han llançat Open Source Guides, on ofereixen materials per conèixer el software de codi obert, com contribuir-hi, com crear un projecte de codi obert, com construir comunitats de benvinguda, aspectes legals, bones pràctiques, etc.

Contribuir al codi obert pot ser una forma gratificant d'aprendre, ensenyar i crear experiència en pràcticament qualsevol habilitat que puguis imaginar.

Com no podia ser d'una altra manera, aquest recurs està obert a les contribucions. S'hi pot col·laborar de diverses maneres: arreglant inconsistències editorials o inexactituds; afegint històries, exemples o anècdotes que ajudin a il·lustrar un punt; revisant el llenguatge per ser més accessible i amigable; i traduint les guies a altres idiomes.

Des de l'associació Coopdevs, que crea solucions tecnològiques per fomentar l'economia social, s'han proposat donar un cop de mà en aquest darrer punt, traduint la guia al castellà i al català. Per poder col·laborar en aquesta traducció no cal ser desenvolupador/a web, sinó tenir ganes i temps. Trobaràs totes les indicacions necessàries per fer aquesta aportació en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou