Com programar publicacions a Instagram i que es publiquin automàticament

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
A partir d'ara les publicacions d'Instagram es poden programar i publicar automàticament. Imatge de photosteve101. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Imatge de photosteve101. Llicència d'ús CC BY 2.0
A partir d'ara les publicacions d'Instagram es poden programar i publicar automàticament. Imatge de photosteve101. Llicència d'ús CC BY 2.0
Amb aquesta millora ja no haureu d'estar pendents de publicar coses durant el cap de setmana. Nestor Galina. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Nestor Galina. Llicència d'ús CC BY 2.0
Amb aquesta millora ja no haureu d'estar pendents de publicar coses durant el cap de setmana. Nestor Galina. Llicència d'ús CC BY 2.0

Com programar publicacions a Instagram i que es publiquin automàticament

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic - Informàtic

Resum: 

Programar publicacions a Instagram i que es publiquin automàticament, ja és possible gràcies al Creator Studio. Aquesta era una de les demandes històriques de les persones que fan servir Instagram.

Una de les funcions més esperades d’Instagram, per fi ha arribat. Ja és possible programar publicacions d’Instagram des del Creator Studio de Facebook. Aquesta funcionalitat és una demanda històrica de les persones encarregades de gestionar els comptes d’Instagram. El fet de no poder programar, condicionaven molt les publicacions. Per exemple, en cap de setmana o fora dels horaris laborals. Mitjançant alarmes i altres eines, els equips de comunicació publicaven a Instagram. No era fàcil.

Mitjançant aplicacions, com per exemple Buffer o Hootsuite, es va aconseguir poder programar publicacions. Però que es publiquessin automàticament no era possible. Buffer i Hootsuite, t’enviaven un recordatori, indicant que havies de publicar una publicació a Instagram. Tot i ser funcional, no deixava de ser molest.

Ara, mitjançant el Creator Studio, podreu programar publicacions a Instagram i IGTV, i aquestes es publicaran automàticament. A continuació us descrivim tots els passos que heu de fer per programar publicacions a Instagram.

Prepareu el vostre Instagram i el Creator Studio per poder programar publicacions.

Per a poder publicar a Instagram, heu de tenir en compte que:

  • Heu de tenir un compte Instagram Business. Per a poder fer això, heu de convertir el vostre perfil personal en un compte ‘Business’. Des del vostre compte d’Instagram, heu d’anar a la configuració i clicar a l’opció de «Convertir el compte a Business». El procés és simple i no té massa complicació.

  • Heu de connectar el vostre compte d’Instagram amb la pàgina de Facebook de la vostra entitat. Per a fer-ho, heu d’anar a la configuració de la vostra pàgina de Facebook i clicar l’opció de Instagram. Allà trobareu la opció d’associar la pàgina de Facebook amb el compte Instagram.

Captura de pantalla sobre com connectar la vostra pàgina de Facebook i el vostre compte de Instagram.

  • Haureu d’afegir el compte d’Instagram al Creator Studio. Per a fer-ho, heu d’anar a l’opció de Creator Studio de la vostra pàgina de Facebook, clicar la icona d’Instagram, anar a Instagram Accounts i afegir el vostre compte d’Instagram.

Captura de pantalla sobre com afegir un compte Instagram al Creator Studio.

Com programar una publicació d’Instagram?

Molt simple. Heu d’anar a la pàgina de Facebook. Des d’allà, heu d’anar al Creator Studio.

Seleccioneu la icona d’Instagram.

En el cas que gestioneu més d’una pàgina de Facebook amb el compte vinculat a Instagram, seleccioneu només el compte d’Instagram on voleu publicar.

Cliqueu el botó «Create Post». Seleccioneu si voleu publicar al «feed» o a IGTV. Us apareixerà un quadre de diàleg a la dreta.

En aquest quadre de diàleg haureu de tornar a seleccionar el compte d’Instagram on voleu publicar.

El quadre de diàleg es farà més gran i tindreu moltes més opcions. Haureu d’escriure el missatge i les etiquetes, el contingut (fotografia o vídeo) i si voleu publicar a Facebook, també. Per últim, al botó blau de «Publica», hi trobareu la opció de programar la publicació.

programar publicació a instagram

Un cop hàgueu programat la publicació, us apareixerà la publicació programada al llistat de continguts publicats i programats del Creator Studio.

Captura de pantalla llistat publicacions programades.

Instagram publicarà, a l’hora acordada, la publicació automàticament. Sense enviar-vos cap avís ni notificació. D’aquesta manera, un cop programada la publicació, vosaltres no heu de pensar en res més.

Afegeix un comentari nou