Creative Commons presenta el seu full de ruta fins l’any 2025

Colectic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Les llicències Creative Commons permeten difondre millor el contingut.  Imatge de oswaldo. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Oswaldo. Llicència d'ús CC BY 2.0
Les llicències Creative Commons permeten difondre millor el contingut. Imatge de oswaldo. Llicència d'ús CC BY 2.0
Els membres directius de Creative Commons. Imatge de David Kindler. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: David Kindler. Llicència d'ús CC BY 2.0
Els membres directius de Creative Commons. Imatge de David Kindler. Llicència d'ús CC BY 2.0

Creative Commons presenta el seu full de ruta fins l’any 2025

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic

Resum: 

L’entitat que promou les llicències lliures arreu del món ha presentat el seu full de ruta fins l’any 2025. Aquest full de ruta es sintetitza en tres petits objectius.

Creative Commons Global, l’entitat que coordina els diferents grups locals d’arreu del món i que promou l’ús de les llicències lliures, ha anunciat la publicació del seu full de ruta estratègic pels anys 2021-2025. Aquesta estratègia és el resultat de mesos de feina de tots els agents que formen part de l’univers Creative Commons i sobretot de la xarxa global Creative Commons.

BIG NEWS...today we're sharing our new 5-year strategy! This strategy represents a fresh start—providing clarity on...

Posted by Creative Commons on Dimecres, 16 de desembre de 2020

Aquesta estratègia representa un impuls molt important per l’univers Creative Commons. Defineix la organització i com ha de ser el lideratge i la inclusivitat de tots els agents. També defineix com es vol veure el món: un lloc on compartir coneixement i cultura. El full de ruta també defineix la missió de l’entitat: empoderar les persones i les comunitats, servint-los infraestructura legal i tècnica.

Per completar tot aquest full de ruta, Creative Commons es planteja 3 objectius, categoritzats de la següent manera:

  • Objectiu 1: redefinir l’ecosistema.
  • Objectiu 2: implementar una infraestructura oberta.
  • Objectiu 3: transformar institucions.

El full de ruta es pot resumir en que no només es vol que s’alliberin més continguts en llicències obertes, sinó que s’ha de millorar el compartir coneixement i la cultura.

Afegeix un comentari nou