Cuidem el català, fem servir “apli”!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Cuidem el català, fem servir “apli”!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Moltes de les paraules que utilitzem en el món de les noves tecnologies són provinents de l'anglès. Per què no en creem de noves en català?

El Termcat ha admès el terme “apli” per poder ser utilitzat quan vulguem parlar sobre aplicacions per mòbil. Aquest terme ha estat admès degut a què l'Albert Cuesta, redactor de notícies del diari Ara relacionades amb les noves tecnologies, va proposar-ho al mateix Termcat. Segons explica l'Albert en un article d'opinió del passat dimarts, els mateixos lingüistes del diari Ara trobaven a faltar una referència normativa per aquests tipus de termes relacionats amb les noves tecnologies.

Generalment la paraula que utilitzem és “app”, un terme que fins i tot el Termcat l'ha recollit a les seves fitxes. Però s'ha de pensar que actualment estem utilitzant moltes paraules de la mateixa manera que les utilitzen en altres països, i possiblement ens falta més iniciativa a l'hora de crear nous neologismes sense estar influenciats per un altre idioma.

El camp de les noves tecnologies està ple de paraules en anglès que les utilitzem, per simple comoditat o perquè no sabem que existeix el Termcat. Qualsevol persona pot proposar un nou terme a Termcat. Per a fer-ho, només cal posar-se en contacte mitjançant aquest formulari.

Font d'informació: Diari Ara i Termcat

Afegeix un comentari nou