#DaleDLT, una campanya contra les violències sexuals digitals

Colectic
Imatge del vídeo de la campanya #DaleDLT. Font: DaleDLT
Imatge del vídeo de la campanya #DaleDLT. Font: DaleDLT

#DaleDLT, una campanya contra les violències sexuals digitals

Colectic

Resum: 

Entrepobles, Aieti, Enraíza Derechos, Demus Perú i Fundación Kallpa impulsen accions per sensibilitzar i posar límits a la violència masclista.

"Les noves tecnologies estan transformant la forma com ens relacionem sexoafectivament, sobretot entre el jovent, però les xarxes socials i internet no són espais lliures de violència masclista sinó un mitjà més on es reprodueixen. Segons un estudi fet per DonesTech el 2019, el 30% de violències patides per dones en les TIC són violències sexuals. Violències que exerceixen principalment exparelles (45%), amics (21%) o parelles (15%).

De fet, l'entorn digital agreuja les violències existents ja que permet l'anonimat dels agressors i facilita la difusió de missatges i imatges sense consentiment, i n'afegeix de noves. Lluny de ser violències invisibles, les violències digitals poden tenir conseqüències psicològiques i físiques molt greus com l'ansietat, la pèrdua de la feina o l'abandonament dels estudis i, fins i tot, el suïcidi.

Entrepobles, Aieti, Enraíza Derechos, Demus Perú i Fundación Kallpa amb el finançament d’AECID (Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament) impulsen #DaleDLT, una campanya sobre les violències sexuals en l'àmbit digital dirigida a joves que vol trencar els mandats de gènere i sensibilitzar la ciutadania per posar límit i eliminar-la.

La peça central és un videoclip que mostra "la capacitat resilient i el poder col·lectiu de les dones i el necessari qüestionament per part dels homes en l'exercici de la seva masculinitat més tòxica", expliquen des de l'agència de comunicació feminista La Concèntrica.

A més, proposen un challenge perquè qui vulgui pugui col·laborar pujant a les xarxes un vídeo, ja sigui animant a eliminar qualsevol forma de violència masclista en àmbits digitals, amb dades sobre la violència masclista digital o interpel·lant els homes perquè no formin part d'aquestes violències i facin 'DELETE' als grups o persones que les exerceixin.

Afegeix un comentari nou