Code.org promou la programació web entre infants i joves

Colectic
'L'Hora del Codi' se celebra arreu del món la setmana del 3 al 9 de desembre de 2018 Font: Hour of Code
'L'Hora del Codi' se celebra arreu del món la setmana del 3 al 9 de desembre de 2018 Font: Hour of Code

Code.org promou la programació web entre infants i joves

Colectic

Resum: 

L'organització sense afany de lucre Code.org impulsa arreu del món la iniciativa 'LHora del Codi' (Hour of Code) perquè infants i joves puguin conèixer les oportunitats que els ofereix la programació web i la informàtica.

Associacions de famílies d'alumnes, professorat de centres educatius, educadors/ores d'educació en el lleure, dinamitzadors/ores digitals, entitats sense afany de lucre, ens locals, empreses, persones voluntàries... totes estan cridades a participar en 'L'Hora del Codi' organitzant una activitat de programació web adreçada a infants i joves. Quan falten dues setmanes per a l'inici de la campanya, ja s'hi han registrat més de 121 mil esdeveniments, 655 dels quals a l'Estat espanyol.

Impulsada per l'organització sense afany de lucre Code.org, pretén promoure la informàtica entre infants i joves, oferint una activitat de programació entre el 3 i el 9 de desembre de 2018, tot coincidint amb la Setmana Educativa de les Ciències de la Computació.

Des de Code.org consideren que aprendre informàtica i desenvolupar el pensament computacional ajuda a generar habilitats, lògica i creativitat en la resolució de problemes: "Començant aviat, els i les alumnes tindran els fonaments per tenir èxit en qualsevol carrera del segle XXI". De fet, aquesta organització es dedica a promoure les Ciències de la Computació a escoles i instituts, amb una especial atenció a incrementar el nombre de dones i alumnes de col·lectius minoritaris que aprenen a programar.

La iniciativa ofereix diferents recursos a les persones i entitats que vulguin organitzar una activitat, com ara, un vídeo introductori, tutorials i guies.

Afegeix un comentari nou