Descobriu Youtubers.cat, la videoesfera catalana

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Youtubers.cat és una videoesfera que es va construint poc a poc.  Font: Brick 101. Llicència d'ús CC BY-NC 2.0
Youtubers.cat és una vídeoesfera catalana que s'ha anat construint poc a poc. Imatge de Brick. Llicència d'ús CC BY-NC 2.0
El català és una llengua minoritzada. Omnium Cultural. Llicència d'ús CC BY-ND 2.0 Font: Omnium Cultural. Llicència d'ús CC BY-ND 2.0
El català és una llengua minoritzada. Omnium Cultural. Llicència d'ús CC BY-ND 2.0

Descobriu Youtubers.cat, la videoesfera catalana

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic - Informàtic

Resum: 

Youtubers.cat va néixer amb la voluntat de difondre els canals de Youtube en català. Actualment hi ha més d’un centenar de canals disponibles.

Youtubers.cat és una pàgina web on es fa difusió dels canals de Youtube en català. Va néixer el 2016 amb l’objectiu de donar a conèixer i fer promoció dels canals de Youtube en català i ser un centre de referència a Internet sobre Youtube, amb recursos, guies i consells. La pàgina és un recopilatori de canals de Youtube en català, on es visualitzen els perfils operatius.

Actualment, el català l’entenen onze milions de persones. Hi ha molts mitjans de comunicació en català. Així i tot, el català és una llengua minoritzada, ja que en segons quins sectors, es restringeix per motius polítics o socials.

Actualment Youtubers.cat té 274 canals en català registrats. D’aquests 274, hi ha uns 94 que són actius i uns 180 que són inactius. El primer trimestre del 2017, el nombre de canals de Youtube actius va superar el nombre de canals de Youtube inactius. Tots aquests canals tenen en l’actualitat, una suma de 16585 vídeos en català.

Aquesta vídeoesfera catalana té una rica varietat de canals de Youtube: humor, música, viatges, universitat, escacs, videojocs, política, economia i literatura. Totes aquestes categories tenen vídeos d’aquest mateix any.

Per afegir un canal de Youtube en català, només heu d’anar a la portada, a la barra lateral dreta, i allà trobareu una caixa per inserir l’adreça i la categoria del canal. L’enviament d’aquesta informació, serà revisada i afegida manualment.

Afegeix un comentari nou