DIXIT publica un dossier sobre les addiccions a les pantalles

Colectic - Informàtic
L'addicció a les pantalles preocupa a famílies i professionals Font: DIXIT
L'addicció a les pantalles preocupa a famílies i professionals Font: DIXIT

DIXIT publica un dossier sobre les addiccions a les pantalles

Colectic - Informàtic

Resum: 

Aquest dossier temàtic presenta un conjunt de recursos i documents d'interès per conèixer i comprendre aquesta realitat.

'Addiccions a les pantalles' recull diferents referències a monografies, articles, vídeos i recursos web que tracten les addiccions a les pantalles. DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ja va elaborat l'any 2011 un altre dossier sobre aquesta temàtica sota el títol 'Noves addiccions en els adolescents', que pot servir per ampliar informació.

Des de DIXIT afirmen que l'ús generalitzat i intensiu d'Internet, les xarxes socials, els mòbils, els videojocs, els jocs en línia, etc., per part d'infants i adolescents genera una inquietud creixent entre famílies professionals. Consideren que certs usos excessius poden derivar en una dependència o una addicció de la conducta o del comportament.

Tots els documents referenciats en aquestes publicacions estan disponibles als centres de DIXIT per a consulta i préstec.

DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials és una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que va adreçada a professionals de l’àmbit d’afers socials que persegueix promoure la gestió i la difusió del coneixement en aquest àmbit, així com en el dels drets de la ciutadania, la promoció de l'autonomia personal i l’atenció a la dependència.

Afegeix un comentari nou