Dones Juristes presenta un vlog sobre llenguatge no sexista adreçat a joves

Ravalnet
Gravant vlog sobre llenguatge no sexista Font: Associació Dones Juristes
Gravant vlog sobre llenguatge no sexista Font: Associació Dones Juristes
Anunci del llançament del vlog 'No Afluixis la Llengua' Font: Associació Dones Juristes
Anunci del llançament del vlog 'No Afluixis la Llengua' Font: Associació Dones Juristes

Dones Juristes presenta un vlog sobre llenguatge no sexista adreçat a joves

Ravalnet

Resum: 

El 'manspreading', la música, la publicitat sexista, els genèrics, la comunicació no verbal i els mitjans de comunicació són alguns dels temes que s'hi tractaran. Es donarà a conèixer el 7 de març.

L’Associació Dones Juristes ha anunciat que posarà en marxa un vídeo blog al voltant del llenguatge no sexista, adreçat a la població jove. Es dirà 'No Afluixis La Llengua' i es llançarà el 7 de març, vigília del Dia Internacional de les Dones. Divendres 2 de març es farà un acte de presentació del vlog a l'espai Francesca Bonnemaison. Comptarà amb la participació de l'escriptora i activista feminista Bel Olid i d'Irene Yúfera, lingüista del grup de recerca EDAP (Estudis del Discurs Acadèmic i Professional) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquesta iniciativa pretén aportar eines metodològiques i continguts per identificar el llenguatge sexista i facilitar un espai de coneixement, informació i reflexió a la població jove. D'una banda, se centrarà a alertar sobre els riscos de la utilització d’un llenguatge sexista i excloent, i, d'altra banda, oferirà recursos, eines i pràctiques lingüístiques no sexistes i inclusives, que ajudin els i les joves a integrar la igualtat i l’equitat com a valors per a una societat igualitària i sense discriminacions.

Des de Dones Juristes asseguren que el llenguatge evidencia el classisme, el racisme i el sexisme existents a la societat i confien que canviat la manera de dir les coses, es pot canviar també la manera de veure-les.

Si canviem la nostra manera de dir les coses, també canviem la nostra manera de veure-les i els significats que atribuïm a les paraules.

'No Afluixis la Llengua' constarà de vuit capítols, que s'aniran publicant cada 15 dies, a partir del 7 de març. Des de Dones Juristes han avançat alguns dels temes que s'hi tractaran: el 'manspreading', la música, la publicitat sexista, els genèrics, la comunicació no verbal i els mitjans de comunicació.

Aquest projecte comptarà amb una plana web, canal de Youtube i comptes de Twitter, Facebook i Instagram.

Afegeix un comentari nou