Easy Tablet, comunicació de persones grans en zones rurals

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Easy Tablet, comunicació de persones grans en zones rurals

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB

Resum: 

La Diputació de Barcelona dóna el tret de sortida al projecte Easy Tablet per facilitar la comunicació de les persones grans en zones rurals. El programa pretén millorar les relacions socials de persones grans en situació d'aïllament rural o amb barreres de comunicació mitjançant una tauleta digital.

El diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, el regidor de l’ajuntament de Masquefa, Carles Mernissi, i representants de les empreses Tunstall Televida i Orange, van presentar el passat dilluns, 10 de juny, el projecte Easy Tablet a Masquefa.

Es tracta d'un projecte pilot adreçat a persones grans en situació d'aïllament rural o amb barreres de comunicació que té com a objectiu avaluar la utilitat de les tauletes digitals a l'hora de millorar les seves relacions socials. Aquest projecte també és interessant per les entitats d'assistència sanitària que treballen lluny de les zones rurals.

Amb aquestes tauletes, que funcionen sota Android i iOS, l’usuari pot, de forma senzilla i intuïtiva, realitzar trucades, videoconferències, gestionar els seus contactes i la seva agenda (amb alertes de recordatori), així com enviar missatges i realitzar activitats d’oci (jocs, vídeos, fotos). A més, per millorar l’accessibilitat a persones amb dificultats visuals, la solució inclou capacitats de conversió text-veu i viceversa.

La presentació ha tingut lloc al Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa, un espai que agrupa ciutadans, empreses i entitats, i amb el qual el municipi ha esdevingut un referent en el camp de les tecnologies de la informació i de la comunicació.

Font d'informació: Punt TIC

Afegeix un comentari nou