Ecosia, el cercador d'Internet que ajuda a plantar arbres!

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Ecosia, el cercador d'Internet que ajuda a plantar arbres!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Mitjançant l'ús d'aquest cercador ajudareu a finançar diversos projectes de reforestació a nivell mundial. Tota la informació dels projectes i de l'entitat, és transparent i accessible per a tothom.

Ecosia és un cercador d'Internet amb el qual podreu col·laborar a finançar diversos projectes de reforestació. Darrera el projecte hi ha una empresa d'economia social de Berlín que va néixer el 2009. Ecosia va néixer després d'un viatge que en Christian Kroll, fundador, va fer. En aquest viatge, en Christian va poder veure en primera persona els problemes de desforestació que pateix el planeta. Amb aquest problema identificat, en Christian va idealitzar Ecosia.

Ecosia té un funcionament molt senzill. Cada vegada que cerqueu algun terme mitjançant el cercador, contribuïu econòmicament a la plantació d'un arbre d'un projecte de reforestació. Al mateix cercador veureu un comptador que utilitza una icona d'un arbre, on podreu consultar quants arbres heu ajudat a plantar. Actualment, gairebé 7 milions d'arbres s'han plantat, gràcies a Ecosia.

El funcionament d'Ecosia és molt senzill. Només heu de cercar mitjançant el seu cercador.

Si als resultats de cerca, us surten anuncis dels cercadors i cliqueu en un d'ells, a part d'ajudar a plantar un arbre, esteu contribuint econòmicament a un projecte de reforestació. Això es fa mitjançant amb un acord colaboratius amb els motors de cerca més habituals. Els motors de cerca cedeixen la zona d'anuncis i col·laboren econòmicament amb el projecte Ecosia.

Els anuncis de pagament dels resultats dels cercadors, també ajuden a la plantada d'arbres.

Una de les particularitats que té aquest projecte és la transparència a l'hora de mostrar tota la informació del projecte. Ecosia publica cada mes, un informe financer en el qual indica com gasta tots els guanys obtinguts del seu cercador. Un altre dels seus informes, són els comprovants de les donacions que realitza a les entitats que fan les plantacions dels arbres i els projectes de reforestació.

Ecosia també té aplicació per dispositiu mòbil, on podreu tenir un enllaç directe al cercador, i així anar sumant arbres al vostre compte!

Comentaris

Bon dia.
He trobat aquesta informació d'Ecosia a internet.
http://es.pcviruscare.com/blog/tag/desinstalar-ecosia-org

Podrieu concretar-ho si us plau?
Moltes gràcies!

Bon dia Kiku!

Gràcies per compartir aquesta informació. Hem llegit l'article que ens comentes. Comentar-te que Ecosia demana sempre permís per ser el cercador preferit. Si instal·les l'addon de Firefox o Chrome, també avisen que convertirà Ecosia en el navegador predeterminat.

Aquí t'adjunto els exemples que et comento:

https://addons.mozilla.org/es/firefox/addon/ecosia-the-green-search/

Si fas servir Ecosia, et surten missatges sobre si vols que Ecosia sigui el cercador predeterminat.

Pel que fa a les acusacions de publicitat, a part de la publicitat de "pay for click", com a Google, no hem pogut observar anuncis no desitjats etc.

Estarem al cas per si veiem alguna cosa més, i en el cas, t'avisariem o procediriem a despublicar el contingut, per evitar qualsevol molèstia als nostres lectors.

Gràcies per la teva col·laboració!

Afegeix un comentari nou