Eines TIC per a la gestió associativa (I)
Comparteix
La primera de les sessions formatives sobre eines 2.0 i associacions juvenils ens ha portat a conèixer algunes de les possibilitats que les Tecnologies de la Informació i Comunicació ens ofereixen per poder gestionar el treball associatiu.
Dintre del marc del cicle de sessions informatives sobre eines TIC trobem dues sessions que ens son d'especial interès: Eines 2.0 per a la gestió associativa. Aquestes sessions, portades a terme per David Guàrdia, volen ajudar a les associacions juvenils en la tasca diària de tirar endavant: redactar documents, actes, planificar projectes, dates, ...
En aquestes dues sessions s'explica com es pot aprofitar les eines 2.0 per fer tot això (i molt més), i a més, fer-ho de manera cooperativa entre les diferents persones de la nostra entitat.
En la primera sessió d'aquest cicle de xerrades s'ha abordat les eines que ens ofereix de manera integrada una de les grans presències de la web 2.0: les aplicacions de Google. La gran avantatge que ens ofereixen és que permeten realitzar diferents funcions de manera molt integrada en una sola compta. La gran desavantatge, que ens sumem a un dels grans monopolis de la xarxa.
Durant la sessió vam repassar algunes de les eines que ens poden servir:
-
Google docs:
Un paquet ofimàtic en línia, ens permet treballar amb documents de text, fulls de càlcul, formularis presentacions, ... sense haver d'instal·lar res al nostre ordinador.
Podem compartir qualsevol d'aquestsdocuments amb altres, permetent editar un document a diverses persones a la vegada. També ens permet publicar aquest document a la web (o amb diversos formats) amb un sol clic.
Aquesta eina ens permet des de compartir dades de la nostra associació, informes i actes de reunions, de manera més organitzada que repartit entre els nostres correus electrònics. També ens pot servir per fer pluja d'idees d'algun projecte o per la redacció col·laborativa d'algun document, per la redacció d'algun projecte que necessiti esmenes, ...
També vam veure com de senzill és crear enquestes per passar entre els nostres socis!
-
Google Reader:
Aquesta eina ens permet llegir diferents webs en una sola... com? Fent servir la tecnologia RSS! Seguir la actualitat del nostre sector pot ser més senzill si afegim els fils RSS de les planes web de referència i podem seguir-ne les notítcies.
-
Google Calendar:
Un calendari compartit ens permet gestionar millor la agenda compartida de la nostra entitat.
-
Google Sites:
Construir una plana web mai havia estat tant senzill! Sites ens ofereix una manera molt visual de construir el nostre espai web, sense haver d'aprendre llenguatges específics.
-
Google Analytics:
Per poder conèixer la influència de la nostra web podem donar un cop d'ull a la eina d'anàlisi que ens ofereix google. Quantes visites, d'on provenen, quan temps passen llegint la nostra web...
-
Google Apps:
Totes aquestes eines i molt més de manera integrada en google apps. Gestionant el nostre domini web amb google ens permet tenir fins a 50 comptes gratuïts que contaran amb més avantatges que els comptes habituals.
Però la web 2.0 és molt més que google. La sessió del dijous 14 d'abril explorarem com podem fer tot això i molt més amb altres eines TIC que ens permeten realitzar una gestió col·laborativa de la nostra entitat. T'ho perdràs?
Afegeix un nou comentari