El 14 de febrer és el dia per mostrar el teu amor... al programari lliure!

Associació per a Joves Teb

El 14 de febrer és el dia per mostrar el teu amor... al programari lliure!

Associació per a Joves Teb

Resum: 

A la Free Software Foundation Europe s'han posat romàntics i fan una crida per donar les gràcies als desenvolupadors/ores de software lliure, aprofitant Sant Valentí. Proposen publicar fotos i vídeos amb l'etiqueta #ilovefs.

Les persones que es dediquen de manera altruista a crear i millorar els programes i aplicacions lliures estan acostumades a rebre missatges dels usuaris i usuàries que els fan servir. La majoria de vegades els expliquen els problemes que han tingut amb el programari desenvolupat per ell/a, les critiquen i els fan propostes de millora. El to no sempre és amable.

Des de la Free Software Foundation Europe fan una crida per, al menys un cop l'any, canviar el xip i fer-los arribar missatges donant les gràcies per la tasca que realitzen. Aprofiten el 14 de febrer, dia de Sant Valentí, per fer-ho. Des d'aquesta entitat sense afany de lucre que pretén apoderar els usuaris per controlar la tecnologia expliquen que "no hem de subestimar el poder d'un simple 'gràcies' per motivar els contribuents de programari lliure en el seu treball important per a la societat. El 14 de febrer és el dia ideal per fer això".

El programari lliure garanteix la nostra llibertat, seguretat, els drets civils i la privacitat.

Així, l'any 2015 va néixer la campanya I love free software, que ha anat guanyant popularitat durant aquests dos anys. Ofereix una sèrie de postals que pots fer arribar als teus col·laboradors/ores de programari lliure favorits/es agraint-los la seva feina. També animen a tothom a fer servir l’etiqueta #ilovefs a les xarxes socials per compartir fotos, vídeos... donant les gràcies.

Des de la Free Software Foundation Europe aprofiten aquesta proposta per recordar els beneficis del programari lliure: "Mou una enorme quantitat de dispositius en la nostra vida quotidiana. Garanteix la nostra llibertat, seguretat, els drets civils i la privacitat. Ens permet a tots a participar en una societat justa".

Afegeix un comentari nou