Àmbit de la notícia
Informàtic

El digitESSt i la digiDieta, noves eines per a la digitalització de l’Economia Social i Solidària

Entitat redactora
Colectic
  • Il·lustració sobre mitjans digitals i digitalització d'un col·lectiu.
    Il·lustració sobre mitjans digitals i digitalització d'un col·lectiu. Font: Joseph Mucira (Pixabay)

Un test en línia permet avaluar l'estat de digitalització de les organitzacions i a partir del resultat es pot accedir a assessorament i formacions.
 

Les entitats encara estan en procés de digitalitzar-se. Ho diu l'estudi sobre l'estat de la digitalització al Tercer Sector elaborat per m4Social, que assenyala que només una de cada cinc (el 21%) l'ha integrat en tots els seus processos. Però com saben en quin punt estan i cap on tirar?

La Càtedra Barcelona UOC en Economia Digital (Càtedra_Oberta), en el marc del programa Matchimpulsa, ha impulsat el digitESSt i la digiDieta, noves eines per a la digitalització d’organitzacions de l’Economia Social i Solidària (ESS) desenvolupades pel grup de recerca Dimmons.

Un test en línia per a la diagnosi

El digitESSt és un test en línia dirigit a organitzacions i professionals de la ciutat de Barcelona que serveix per fer una diagnosi del seu estat de digitalització. El test consta de nou blocs breus de preguntes sobre l’organització i comporta un temps estimat de dedicació d’uns 20 minuts.

Un cop es fa el test, l'organització entra a la incubadora Hubbik de la UOC i les persones que en formen part poden sol·licitar assessorament personalitzat a Barcelona Activa, i seguir diferents itineraris formatius amb la digiDieta.

La digiDieta: formació complementària

La digiDieta ofereix formació en línia complementària i gratuïta per millorar l’estat de digitalització de les organitzacions. El programa formatiu, de lliure accés, consta de vuit mòduls: tecnologia, organització, feminisme, enxarxament, alimentació sostenible, finançament, sostenibilitat, i màrqueting i comunicació.

Cada bloc està format per diversos temes i recursos, i un test d'assoliment dels continguts. Un cop realitzats s'obtindrà un certificat d'acompliment.

Diagnosi col·lectiva

Les dades que s'obtinguin d'aquestes dues eines es faran servir per fer una diagnosi col·lectiva sobre l'estat de la digitalització de l'ESS a Barcelona que serà publicat en obert per impulsar el coneixement comú amb l'objectiu d'incidir en l'activació de polítiques públiques.

 


 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari