El projecte Common Voice en Català tanca amb bones xifres el segon trimestre del 2020

Colectic
Autor/a: 
Xavi Aranda
SoftCatalà participa en el projecte Common Voice. Imatge de Toni Hermoso Pulido. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0 Font: Toni Hermoso Pulido. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0
SoftCatalà participa en el projecte Common Voice. Imatge de Toni Hermoso Pulido. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0
Els sistemes de reconeixement de veu s'utilitzen també en els telèfons mòbils. Imatge de Filip Pticek. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Imatge de Filip Pticek. Llicència d'ús CC BY 2.0
Els sistemes de reconeixement de veu s'utilitzen també en els telèfons mòbils. Imatge de Filip Pticek. Llicència d'ús CC BY 2.0

El projecte Common Voice en Català tanca amb bones xifres el segon trimestre del 2020

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic

Resum: 

El projecte de reconeixement de veu en català augmenta en nombre d’hores i persones col·laboradores. Common Voice té per objectiu que les màquines entenguin com parles les persones.

El projecte Common Voice en Català ha tancat el segon trimestre del 2020 amb molt bones xifres. Cada mes, des del compte de Twitter de l’associació Softcatalà, publiquen les estadístiques del projecte Common Voice en Català. Durant els últims mesos, l’augment d’usuaris, hores enregistrades i hores validades ha anat augmentant progressivament.

El mes d’abril del 2020, el projecte va rebre 444 hores enregistrades. En total, es van validar 363 hores d’enregistraments. Totes aquestes hores van ser enregistrades i validades per un total de 4579 persones col·laboradores. D’aquestes persones, un 43% eren homes, un 35% eren dones i un 22% no van especificar el gènere.

El mes de maig del 2020, els números van anar en augment. El projecte va rebre un total de 499 hores d’enregistrament. 403 hores d’enregistrament van ser validades. La xifra de persones col·laboradores, va augmentar fins a arribar a les 4807. D’aquestes 4807 persones, un total del 43% eren homes, un total del 35% eren dones i un 22% no van especificar el gènere.

El mes de juny del 2020, el projecte va tancar amb molts millors registres que els anteriors mesos. Un total de 553 hores van ser enregistrades. De les hores enregistrades, 446 van ser validades. El nombre de persones col·laboradores va augmentar fins a arribar a la xifra de 4892. El 53% de les persones col·laboradores són homes, el 28% són dones i el 19% no han especificat el gènere.

Des de l’entitat es demana que les persones que estigui col·laborant en el projecte, revisin el seu perfil d’usuari o usuària, per tal que estiguin totes les característiques emplenades. D’aquesta manera, les estadístiques podran ajustar-se més a la realitat.

El projecte CommonVoice

Aquest projecte és una iniciativa de la Fundació Mozilla. Té per objectiu ajudar a les màquines a aprendre com parlen les persones de debò. El desenvolupament de sistemes de reconeixement de veu, necessita volums enormes de dades de veu. D’aquest gran volum de dades, moltes vegades no es té en compte la realitat lingüística del territori. Per això, en molts sistemes no es reconeix el català.

Qualsevol persona que estigui interessada a participar en el projecte, només cal que creï un perfil en aquesta pàgina i comenci a enregistrar i validar frases.

Afegeix un comentari nou