Els factors de Google per un bon posicionament SEO

Autor/a: 
Xavi Aranda

Els factors de Google per un bon posicionament SEO

Autor/a: 
Xavi Aranda

Resum: 

Els cercadors funcionen amb uns algoritmes que molt poca gent pot arribar a descriure. Mitjançant proves algunes empreses han pogut induir quins són els 200 factors que influeixen en l'algoritme de Google.

Un dels aspectes més interessants del SEO és intentar conèixer l'algoritme de Google que determina quin és el posicionament de la vostra pàgina web en el resultat d'una cerca. Aquest algoritme no és públic i és totalment privat. Saber quins factors influeixen en aquest algoritme, s'ha convertit en una verdadera quimera.

Tot i així hi han empreses, dedicades al SEO, que dediquen part fonamental de la seva feina a intentar esbrinar quins són aquests factors que influeixen en aquest algoritme. Per a fer-ho fan proves registrant dominis, utilitzant gestors de continguts, omplint continguts dins de pàgines web... i dels resultats obtinguts elaboren els seus informes i els fan servir amb els seus clients.

El blog Prestigia Online ha elaborat tres apunts interessants que determinen els 200 factors que Google utilitza per elaborar el seu rànquing. Descriure tots aquests factors és molt llarg, però us volem resumir uns quants de més genèrics que us poden servir de guia ràpida:

  • Factors de Domini: el domini és una part molt important de l'algoritme. Destaquen, sobretot, si el domini escollit té relació amb alguna paraula clau o categoria de la pàgina web. En el cas d'un subdomini també és important disposar d'una paraula clau.

  • Factors de pàgina web: les paraules claus de Google han de coincidir amb els títols de les pàgines, les etiquetes i les etiquetes H1 (títols de continguts). El contingut de les pàgines també han de disposar de paraules claus, però sense passar-se. El contingut bo i original, que tendeix a tenir visites, també influeix.

  • Factors del lloc web: una bona arquitectura del lloc, actualitzar la pàgina web, disposar d'un espai de contacte i disposar d'un mapa del lloc web. Que disposi de disseny responsiu amb mòbils i tauletes, també és important.

  • Factors dels enllaços webs: tots els enllaços de la pàgina web han de funcionar correctament, no poden haver-hi enllaços trencats. Els enllaços han de contenir l'etiqueta «alt».

  • Factors de xarxes socials: Nombre de tuits referent a una pàgina de la vostra pàgina web, nombre de «m'agrades» a una notícia de la vostra pàgina web penjada a Facebook, nombre de comparticions a Google+ i nombre de Pins de Pinterest.

Per conèixer millor tots aquests factors us recomanem que mireu els tres apunts del blog Prestigia Online (apunt 1, apunt 2 i apunt 3).

Comentaris

I ho dic per experiència pròpia. Jo mateix vaig infirmar-me en moltes webs i forums de possicionament SEO del que s'ha de fer per possicionar la meva web i després de passar-me hores i hores provant "técniques infal.libles", l'unic que vaig aconseguir va ésser una penalització de Google com una catedral. Així que no nomñes vaig perdre hores (diners) sino ademés vaig perdre possicionament (molts diners). Al final l'únic que recomano es que us ho faci alguna empressa seria, res d'autònoms que solen ser una persona de 20 anys en la seva habitació a cassa de sons pares. Jo vaig tenir la sort de trobar a l'empresa de possicionament web Bigseo a través d'un blog de SEO molt reconegut, vaig visitar-los a les seves oficines a Barcelona i en menys de 15 minuts vaig tenir clar que estava en bones mans. Son cars, però es molt més car cagar-la com vaig fer jo.

Sento la totxana però sempre que trobo un text explicant com possicionar una web, s'hem eriça la pell. Hi ha molta historia darrera per possicionar una web. Sense anyadir cap enllaç, només amb SEO onpage, a mi ja hem van possar a primera pàgina.

En fi, bona tarda tinguin.

Afegeix un comentari nou