Emojis més accessibles per a les persones amb diversitat funcional visual

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Les persones que tenen problemes visuals podràn utilitzar els emojis.  Font: Imatge de J P Davidson. Llicència d'ús CC BY 2.0
Les persones amb problemes visuals podran utilitzar els emojis. Imatge de J P Davidson. Llicència d'ús CC BY 2.0
Mitjançant un sistema d'emojis més accessibles, les persones amb problemes visuals podran utilitzar millor els dispositius mòbils.  Font: Imatge de newkemall. Llicència d'ús CC BY 2.0
Mitjançant un sistema d'emojis més accessibles, les persones amb diversitat funcional visual, podrien comunicar-se millor utilitzant telèfons mòbils.

Emojis més accessibles per a les persones amb diversitat funcional visual

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic - Informàtic

Resum: 

Els actuals emojis no són accessibles per a les persones amb diversitat funcional visual. We are Social està treballant per a un sistema d’emojis sense tant de detalls.

Conseqüències del ‘World Emoji Day’, o no, el passat 17 de juliol, l’agència de comunicació, We Are Social, ha publicat un comunicat al seu blog anunciant la voluntat de crear un sistema d’’emojis’ per a persones amb diversitat funcional visual.

La idea és de Sam Cox, tecnòleg creatiu de l’agència. Cox va detectar què l’actual sistema d’‘emojis’ no és accessible per a les persones amb problemes visuals. Només al Regne Unit, hi ha més de dos milions de persones amb problemes de visió. Un dels principals problemes que tenen aquestes persones és que els emojis tenen molts detalls i són difícils de diferenciar i veure.

Havent detectat aquest problema, Sam Cox va contactar amb la ‘Royal National Institute of Blind People’, una institució que treballa per a les persones amb diversitat funcional visual. Mitjançant aquest contacte ja s’han posat a treballar amb els deu ‘emojis’ més utilitzats durant el 2018.

Amb aquest treball han detectat el següent:

  • Les persones amb problemes visuals forcen molt la vista per diferenciar els ‘emojis’.
  • Les persones amb problemes visuals tenen dificultats per identificar els ‘emojis’, quan es posen seguits.
  • Aquestes persones tenen problemes a l’hora de seleccionar ‘emojis’ degut a la seva classificació i agrupació.

El projecte encara s’està treballant mitjançant diversos tallers entre l’empresa de comunicació i la institució anglosaxona. Aquests tallers compten amb la presència de diverses persones amb diversitat funcional visual. Dels tallers naixerà un sistema d'emojis que podràs ser utilitzat en diversos dispositius. Podeu seguir l’evolució del projecte, visitant aquesta pàgina web.

Afegeix un comentari nou