Es busca talent neurodivergent per al món digital

Colectic
Un lloc de feina relacionat amb l'entorn digital equipat amb pantalles i teclats d'ordinador. Font: Lukas (Pexels)
Un lloc de feina relacionat amb l'entorn digital equipat amb pantalles i teclats d'ordinador. Font: Lukas (Pexels)

Es busca talent neurodivergent per al món digital

Colectic

Resum: 

El Clúster Digital, amb la col·laboració d'Esade Creapolis i Specialisterne, i la participació d'Acceleralia i Gentis, posen en marxa aquest projecte.

Les persones amb neurodivergències com l'autisme poden aportar un "plus de competitivitat" en tasques del món digital. El Clúster Digital, amb la col·laboració d'Esade Creapolis i Specialisterne, i la participació d'Acceleralia i Fundació Gentis, posa en marxa Creació de talent digital dins la neurodiversitat per incorporar persones neurodivergents a les empreses.

"Està demostrat que tenen habilitats que poden ser molt positives", explica Andrea Clusellas, responsable de comunicació. De fet, hi ha investigacions que afirmen que tenen més desenvolupades habilitats com el reconeixement de patrons i el raonament lògic, i una major atenció als detalls.

El projecte es posa en marxa aquest dijous amb una taula de debat amb persones expertes i continuarà amb un taller més pràctic sobre el que suposaria comptar amb una persona neurodivergent en un equip de feina.

Posteriorment, es farà un estudi sobre els perfils professionals més requerits en l'entorn digital per veure en quins rols poden encaixar, es dissenyaran itineraris de formació per a aquestes persones, es farà un mapa de les empreses del Clúster que estiguin obertes a aquestes incorporacions, es desenvoluparà una recerca de candidats i un informe final del projecte.

Clusellas explica que les entitats i empreses associades al Clúster Digital tenen en comú la digitalització i que aquest projecte ha de permetre afegir talent i rendibilitat, tot millorant la situació laboral de les persones neurodivergents. En el cas de les persones amb autisme això és, sens dubte, un gran repte: segons dades d’Autism Europe, entre el 76 i el 90% no tenen feina.

Afegeix un comentari nou