Feu una bona realització dels vostres esdeveniments per Facebook Live!

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Feu una bona realització dels vostres esdeveniments per Facebook Live!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Mitjançant l'aplicació Open Broadcaster Software, podreu retransmetre en directe a Facebook Live. Amb l'eina i unes quantes webcams, podreu fer un treball de realització d'un esdeveniment.

Facebook va presentar en públic, el passat mes d'abril, la seva eina de retransmissió en vídeo, Facebook Live. Des d'aleshores, moltes entitats han utilitzat aquesta millora de l'aplicació per poder retransmetre esdeveniments que han programat. Mitjançant la retransmissió d'esdeveniments, molts socis, simpatitzants i voluntaris, poden estar més a prop de la vostra entitat o veure les vostres activitats des de casa.

Tot i què Facebook Live és una eina genial, es pot complementar amb altres eines per encara millorar-la més. Mitjançant l'aplicació de programari lliure Open Broadcaster Software, podreu fer la realització d'un esdeveniment, amb vàries càmeres, i retransmeta-ho en directe per Facebook Live. Mitjançant aquest programa, podreu anar canviant de vista de càmera, com si féssiu de realitzador o realitzadora, i anar-ho enviant directament a Facebook Live.

Per fer-ho, heu de fer el següent:

  • Descarregar-vos i instal·leu-vos l'Open Broadcaster Software. És gratuït i de programari lliure.
  • A baix, a l'esquerra, creeu una escena. Les escenes són els diferents canals que podrem anar llançant a Facebook Live.
  • A cada escena, li haureu d'especificar l'origen de la imatge i el so. Ho trobareu al costat d l'escena. Penseu que cada escena, poden haver-hi múltiples orígens, per exemple dos càmeres.
  • Un cop teniu configurada les escenes amb els seus orígens, heu de de configurar la sortida. Si aneu a «configuració», «Directe» i escollir «Servei: Facebook Live».
  • Després haureu d'anar a la vostra pàgina d'admiradors, i fer una prova d'emissió en Facebook live. Facebook live us ha de donar la clau de la transmissió. Aquesta clau, l'haureu d'enganxar a «Clau de Transmissió».
  • Un cop estigui tot configurat, només haureu d'engegar la retransmissió per Facebook Live i clicar el botó de «Inicia l'enregistrament».

Mitjançant el visor principal de Open Broadcaster Software, podreu anar canviant d'escena. La transició d'escena, la podreu canviar, amb la opció de esvaïment o tall sec. Un cop hagi acabat l'esdeveniment, només haureu de clicar el botó de «Atura l'enregistrament». El vídeo final, el trobareu guardat a la carpeta que li heu indicat a la configuració. Aquest vídeo el podreu penjar als vostres canals de Vimeo o Youtube.

Afegeix un comentari nou