FirstCall, una aplicació mòbil per a urgències mèdiques que les ONG poden aprofitar
Comparteix
Les entitats socials que treballen amb col·lectius vulnerables com persones amb malalties cròniques o persones grans poden protegir persones usuàries a través de la tecnologia.
Quan una persona gran que viu sola, rellisca i cau l terra, pot necessitar ajuda urgent. En la mateixa línia, una noia que en una festa pateixi una agressió sexual ha de poder denunciar-ho immediatament i activar el protocol davant de les violències masclistes. Tanmateix, les persones que pateixen malalties com el càncer, l’esclerosi múltiple o altres, en algun moment de les seves vides poden necessitar fer una trucada imminent per algun possible perill en el seu estat de salut. Totes aquestes situacions de risc de col·lectius vulnerables, poden trobar una solució a través de les aplicacions i la tecnologia.
És el cas de FirstCall, recentment premiada com a ‘Millor App Protegint vides’ en el marc dels Premis a la Innovació Tecnològica amb Finalitats Humanitàries atorgats per la Creu Roja durant el Mobile World Congress 2018, una eina informàtica que té la missió de protegir la ciutadania davant de possibles perills o moments d’inseguretat. Emergències mèdiques, accidents, robatoris... Totes aquestes són les problemàtiques que l’aplicació per a smartphones intenta cobrir i a les quals donar resposta.
Actualment està disponible en set idiomes i és present a 22 països del món. El funcionament de l’aplicació es basa sota tres premisses principals: protegir, avisar i socórrer. FirstCall compta amb un accés directe a números d’emergència de diferents països al qual totes les persones usuàries poden accedir. A més, una altra possibilitat que ofereix l’App és enviar una alerta a tots els usuaris i usuàries propers per trobar ajuda propera al lloc on necessites un suport urgent.
Funcionament intern de l'aplicació. Font: iOs
En aquest sentit, l’aplicació va néixer amb l’objectiu de fomentar la solidaritat i la cooperació entre la ciutadania i per, segons afirmen, “salvar vides”. Així doncs, l’aplicació posa en contacte directe a usuaris i usuàries amb personal sanitari davant de casos de risc. Per exemple, si una persona té coneixements mèdics i està a prop del lloc on s’ha produït l’emergència, pot acudir a ajudar. És per això que els impulsors de l’aplicació han explicat que la clau de l’èxit és que com més gent se la descarregui, més possibilitats hi haurà d’ajudar algú que es troba en una situació de perill.
A banda dels accidents o dels robatoris, l’app pot ser útil també en casos d’assetjament escolar o quan hi ha hagut la pèrdua d’una persona. El botó de trucada d’emergència localitza el país on es troba l’usuari i li facilita el número d’emergència del país, fet que permet desplaçar-se a diferents indrets amb una certa seguretat. La descàrrega de l’aplicació és gratuïta i et demana compartir la ubicació del mòbil per poder donar informació referent als serveis d’emergència propers.
FirstCall ja té més de 10.000 descàrregues a Android i també està disponible per iOs. La seva capacitat d’emmagatzematge és de 26MB i està disponible en anglès, xinès, francès, alemany, hindú, rus i castellà. Saber com actuar en cas d’accident és un dels reclams que posa en valor l’aplicació, per això creuen que és important invertir en formació en primers auxilis perquè la ciutadania sàpiga reaccionar davant casos d’emergència.
Afegeix un nou comentari