Àmbit de la notícia
Informàtic

Formació tecnològica per a dones: millora el teu currículum i reverteix la bretxa de gènere

Entitat redactora
Colectic
  • Les participants de l'última edició del taller 3D d'expressió artística.
    Les participants de l'última edició del taller 3D d'expressió artística.

La cooperativa Colectic obre inscripcions al curs gratuït del projecte Wemin Raval per l'ocupabilitat de les dones migrades i refugiades, i també per a veïnes.

El sector de les tecnologies està masculinitzat: només el 30% de les treballadores són dones, una xifra que es manté des del 2016, segons dades de l'Idescat a partir de l'Enquesta de Població Activa de l'INE recollides per l'Institut Català de les Dones (ICD). Una realitat greu si entenem la tecnologia com una eina imprescindible per accedir a una feina i, en molts casos, per desenvolupar-la.

Wemin Raval obre inscripcions per revertir aquest biaix amb una formació tecnològica gratuïta que inclou diversitat de coneixements i eines que van des de l'ofimàtica, fins a l'ús de la ràdio i la creació artística a través de la impressió 3D.

Es tracta d'un projecte de la cooperativa Colectic destinat a dones migrades, refugiades i veïnes, que té com a objectiu la seva ocupabilitat. Un quart de les participants aconsegueixen feina en pocs mesos, afirma Lady Pazmiño, responsable del projecte i dinamitzadora. D'altres tenen més dificultats degut a traves com l'homologació d'estudis o la regularització de la situació administrativa.

La majoria de participants valoren molt positivament la formació i consideren que les ha ajudat en la recerca de feina, però també en el seu dia a dia, a l’hora de fer tràmits, i d’ajudar als seus fills amb l’escola, afegeix.

Un oasi de tranquil·litat

"Armonia i tranquil·litat" són les sensacions que té Pazmiño quan treballa en aquest projecte i que es contraposen sovint a les que sentim en el dia a dia.

En aquest sentit, es posen totes les facilitats per acollir les participants. Explica el cas de l'Aracely, que hi havia d'assistir amb el seu nadó perquè no tenia suports familiars, i recorda amb orgull l'èxit de la participant, que va tornar per explicar-li que havia estudiat un grau superior i estava treballant en una clínica.

I és que durant les formacions es prioritza crear un espai segur i de suport mutu per participar activament i desenvolupar vincles.

L'Elisabet, també exparticipant del projecte, n'és una mostra. Encara es troba amb la seva companya Natividad amb qui han anat juntes a exposicions d'art, tot i la diferència d'edat, i s'emporta també l'amistat de la dinamitzadora, afirma.

Ella és dissenyadora gràfica i veia molt lluny aprendre 3D, però ja ha pogut utilitzar la impressora i apropar-se a la cultura maker. Té clar que ho recomanaria sens dubte: "Faig cursos de català i sempre els hi comento a les companyes. M'agradaria que fos un grup més ampli perquè rebessin tot el que jo vaig rebre. Jo mateixa el tornaria a fer".

Per inscriure-us, podeu posar-vos en contacte amb lady.pazmino@colectic.coop.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari