Guifi.net, exemple de bones pràctiques per la Comissió Europea

Colectic
Autor/a: 
Xavi Aranda
La connectivitat a les zones rurals és inexistent.  Imatge de Ramon Oromí. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0 Font: Ramon Oromí. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0
La connectivitat a les zones rurals és inexistent. Imatge de Ramon Oromí. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0
A les zones remotes és complicat trobar connexió a Internet. Imatge de Joseba Martos. Llicència d'ús CC BY 2.0. Font: Joseba Martos. Llicència d'ús CC BY 2.0.
A les zones remotes és complicat trobar connexió a Internet. Imatge de Joseba Martos. Llicència d'ús CC BY 2.0.

Guifi.net, exemple de bones pràctiques per la Comissió Europea

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic

Resum: 

Un informe de la Comissió Europea explica diferents exemples de bones pràctiques en connexió a Internet en zones rurals. Un dels exemples explicats és la Fundació Guifi.net.

La Fundació Guifi.net, ha publicat, aquest mes d’agost, un apunt al seu blog on explica que han sigut referenciats com a exemple de bones pràctiques. Aquesta referència és dins un manual publicat per la Comissió Europea, el mes d’abril passat, titulat sota el nom «The broadband Handbook: Facing the challenges of broadband deployment in rural and remote areas’. Aquest manual és un exemple de bones pràctiques sobre com es poden resoldre els problemes de connectivitat en zones rurals o àrees molt remotes.

La primera part del manual explica quina és la situació actual de la connectivitat de banda ampla en zones rurals i remotes, quines són les inversions que s’han fet i quines són les solucions tecnològiques i els fons de finançament que existeix per part de la Unió Europea.

La segona part del manual presenta diferents exemples sobre les accions que les comunitats rurals han desenvolupat per fer front el problema de connectivitat a Internet. En aquests exemples es pot apreciar les diferents solucions, i les adaptacions realitzades, depenent els aspectes socials, les zones territorials i els problemes econòmics.

Molts dels exemples que es descriuen en l’informe, expliquen que les solucions implementades, les han implementat diferents entitats i cooperatives dels territoris. Mitjançant aquestes entitats i cooperatives, han pogut compartir costos i compartir la connexió.

En l’informe, els territoris on s’han realitzat bones pràctiques són les següents:

  1. Finlandia. Suupohja.
  2. França. Digital Nièvre.
  3. Hungria. Bóly.
  4. Itàlia. Net4all.
  5. Itàlia. Wireless Verrua.
  6. Holanda. Frysian Ring.
  7. Holanda. Cai Harderwijk.
  8. Portugal. Evora.
  9. Eslovènia. Komen.
  10. Espanya. Guifi.net.
  11. Regne Unit. Balquhidder.
  12. Regne Unit. B4R.

Podeu consultar l’informe complet aquí.

Afegeix un comentari nou