Hola .barcelona!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Hola .barcelona!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

L'ICANN ha aprovat la sol·licitud dels dominis .bcn i .barcelona que estaran disponibles a finals del 2014 o principis del 2015.

Promocionar la llengua i la cultura catalana a l'àmbit d'Internet i les noves tecnologies de la informació. Aquesta és la missió de la Fundació PuntCAT, fundació que ha estat clau per aconseguir el domini .cat i ara, els dominis .bcn i .barcelona.

La història dels dos dominis barcelonins es remunten al 2008, quan l'ICANN va preparar les condicions del programa per demanar nous dominis. L'ICAAN és l'entitat internacional que regula els dominis d'Internet. Per aquelles dates l'Ajuntament de Barcelona va presentar la sol·licitud que havia estat preparada per la Fundació PuntCAT.

Al final l'ICANN ha aprovat els dos dominis. El .bcn serà per a ús intern perquè és vol preservar la marca barcelonina. El .barcelona serà de domini públic. Qualsevol persona, negoci o entitat, podrà demanar el .barcelona sense cap problema. Aquests dos dominis estaran disponibles a finals del 2014 o principis del 2015.

Font d'informació: Fundació PuntCAT

Afegeix un comentari nou