Intel abandona la República Democràtica del Congo

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Intel abandona la República Democràtica del Congo

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

El gegant americà, fabricant de processadors, va anunciar a principis d'any que no fabricaria amb minerals provinents del Congo. És possible que només sigui una operació de màrqueting.

La major part d'ordinadors i dispositius mòbils que s'utilitzen a diari, estan tacats de sang. Aquesta sang, o és de treballadors mal-pagats que treballen a les mines o dels conflictes que s'originen per controlar aquestes explotacions. I es que per desgràcia, el coltan és un dels minerals que s'utilitzen en la elaboració de condensadors electrolítics i concretament el 80% de les reserves mundials d'aquest recurs no renovable es troben a la República Democràtica del Congo. Des del 1998, hi ha un conflicte bèl·lic en aquest país africà que afecta greument a la població.

Intel va anunciar a principis d'any al CES de Las Vegas, que deixa de fabricar components amb minerals provinents del Congo. A part de presentar-ho en públic, volen certificar aquesta decisió amb un vídeo explicatiu i una plana web.

El que no queda clar és com fabricaran els seus productes sense coltan provinent de la República Democràtica del Congo. Mitjançant les xarxes socials, usuaris han expressat que possiblement només és una operació de màrqueting per netejar la imatge de la companyia, i què possiblement acabin comprant els minerals conflictius en altres països on també hi han conflictes bèl·lics.

Font d'informació: The Verge i Intel

Afegeix un comentari nou