Internet es rebel·la contra #SOPA

Internet es rebel·la contra #SOPA

Resum: 

Les grans empreses d'Internet com Facebook, Twitter i Google mostraran el seu rebuig a la Llei SOPA sumant-se a les mobilitzacions tancant els seus serveis en contra un acord regulador que pot suposar la reducció de les nostres llibertats a la xarxa.

Google, Twitter, i Facebook, així com una quinzena de grans empreses d'Internet, s'han sumat a la crida internacional per mostrar el rebuig a la aprovació de la Llei SOPA, Stop Online Piracy Act. El dia 18 de gener serà el dia en que moltes de les pàgines i serveis web més populars es sumen a la mobilització col·lectiva i a la crida realitzada per Annonymous.

SOPA és una llei que vol permetre el tancament de webs sense cap control judicial, a la més mínima sospita de que s'estiguin infringint les lleis de copyright nord-americanes. Permet establir mecanismes de control de la xarxa, el monitoreig de les comunicacions, a fi de poder detectar els llocs webs que comparteixen documents i informació. Tenint en compte que la base d'Internet recau en la informació compartida i enllaçada, aplicar normatives com SOPA significa aprovar una censura directa sobre els fonaments de la xarxa de xarxes.

Us recomanem la següent explicació de Què és SOPA i com ens afecta:

Així com la tira còmica que acompanya aquest article, amb una detallada explicació de les conseqüències d'aprovar una llei com aquesta en un país que concentra la major part de servidors web del mon.

Recentment, el govern espanyol ha aprovat una normativa similar, la Llei Sinde, que permet el tancament de pàgines web sense un procés judicial previ.

Afegeix un comentari nou