Iparlea, una aplicació mòbil per la comunicació de les persones discapacitades

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Iparlea, una aplicació mòbil per la comunicació de les persones discapacitades

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Desenvolupat per dos estudiants de la Universitat de Salamanca, aquesta aplicació ajuda la comunicació de les persones amb discapacitat. De moment sols està disponible per iPhone i iPad.

Les persones afectades per algunes discapacitats poden presentar greus problemes de comunicació. Això és un problema per a la mateixa persona i per la societat en general. Des de fa anys que s'està treballant en desenvolupar sistemes de comunicació alternatius per a la gent que presenta aquests tipus de discapacitats, però amb l'aparició de les tauletes digitals i dels telèfons d'últilma generació, aquests sistemes de comunicació han pogut evolucionar molt.

Raquel Modina Corrales, estudiant de Logopèdia, i Javier Cid Arroyo, estudiant d'Informàtica, tots dos de la Universitat Pontifícia de Salamanca, han desenvolupat el projecte iParlea. Iparlea és una aplicació per a terminals mòbils que ajuda a les persones amb discapacitat comunicativa, comunicar-se amb la resta de la gent. L'aplicació utilitza tot un seguit de icones i imatges que, agrupant-les permeten construir frases. La mateixa aplicació transforma tot aquestes imatges i icones en llenguatge oral.

De moment aquesta aplicació només està disponible per a iPhone i per a iPad.

Font d'informació: DiCYT i UPSA.

Afegeix un comentari nou