Àmbit de la notícia
Informàtic

La integració de les impressores 3D

Autor/a
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
  • Una impressora 3D en ple funcionament. Fotografia de Amy Buser

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Un article a La Vanguardia explica la normalització de l'ús de les impressores 3D. A Barcelona obrirà un centre on es podrà utilitzar.

Crear un objecte, una eina o fins i tot un element d'arquitectura. Si abans per a crear-lo havíem de fer servir un torn, una fresadora o fins i tot un motlle per injectar-hi plàstic, ara tot això és possible mitjançant una impressora 3D. I és que aquest invent, que ja existeix des del 1984, s'està normalitzant segons comenta La Vanguardia.

 

Molts són els sectors que se'n poden beneficiar. Des del petit comerç, fins les empreses de construcció. Però el tercer sector, també pot treure profit d'aquestes eines. Pròtesis que poden ajudar a persones sense recursos, objectes originals per marxandatge... només són algunes de les opcions que poden ser útils per les entitats.

 

El funcionament d'aquestes impressores no és tan complicat. Mitjançant un programa de disseny en 3D, s'ha de dissenyar la peça o l'objecte. Un cop estigui dissenyat, el disseny s'ha d'introduir al programari de la impressora i aquesta ja fa la seva funció. La impressora va injectant plàstic sobre una base, i mitjançant tres eixos va donant la forma a l'objecte. Hi han diversos tipus d'impressores: les de tinta, les làser o les de injecció de polímers.

 

Un dels problemes que existeixen, és l'alt cost econòmic d'aquestes impressores. Però la gent de MadeBarcelona ja s'han avançat al problema. A partir del mes de gener, albergaran a les seves instal·lacions un FabCafe. Els FabCafe són establiments que funcionen com a cafeteries però que tenen la innovació de disposar d'una impressora 3D pels seus usuaris.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari