La intersección, un espai digital de trobada per comunicar-nos contra l'odi

Colectic
Il·lustració de la web Lainterseccion.net. Font: La intersección
Il·lustració de la web Lainterseccion.net. Font: La intersección

La intersección, un espai digital de trobada per comunicar-nos contra l'odi

Colectic

Resum: 

Activistes, investigadores i comunicadores rellancen aquesta plataforma amb continguts oberts i tallers per generar aliances entre comunitats diverses.

La intersección és una plataforma web col·laborativa impulsada per activistes i investigadores digitals i comunicadores socials vinculades a l'organització Komons per tal de compartir aprenentatges i crear narratives col·lectives. Un espai de trobada de comunitats diverses amb continguts oberts i tallers amb l'objectiu de generar aliances i accions col·lectives i d'"aprendre a comunicar-nos per caminar cap a un futur millor".

La seva raó de ser s'emmarca en una situació de polarització social i política que s'ha traduït en un augment de discursos d'odi a les xarxes i en l'auge de la ultradreta, a més de la crisi econòmica agreujada per la pandèmia. És per això que s'han plantejat articular aliances entre comunitats LGTBIQ+, persones migrants i racialitzades i, en general, entre persones diverses, per tal de crear narratives comunes i plantar cara al que anomenen la Internacional de l'Odi.

A la web hi podeu trobar informació útil sobre com millorar la nostra comunicació o la nostra presència a les xarxes socials, però també continguts sobre com protegir-nos de l'odi a internet i generar espais segurs, i recursos i trucs per comunicar de forma més eficaç.

Podeu rebre la newsletter de la plataforma i participar en les accions col·lectives mitjançant el registre aquí i seguir-les al seu canal de Telegram. Contra l'odi, afirmen que la millor estratègia és ignorar aquests discursos, i per això trobareu alguns dels seus continguts al compte de Twitter @Nolesdescasito.

Afegeix un comentari nou