La pandèmia accelera la necessitat de fer arribar l’accés a Internet a la societat.
Comparteix
La Fundació Guifi.net va celebrar la troabada anual, coneguda sota el nom de SAX 2020. La trobada va posar en evidència la necessitat de fer arribar Internet a la societat.
La Fundació Guifi.net va celebrar, del 31 d’octubre al 18 de novembre, la trobada anual de la seva comunitat, titulada sota el nom de SAX 2020. Aquesta trobada es va realitzar a distància a causa de la pandèmia de la Covid 19. La trobada va ser un espai virtual on s’hi van arreplegar diverses persones, empreses operadores, voluntaris i voluntàries, entitats, associacions i administracions, que d’alguna manera fan créixer el projecte Guifi.net.
Durant la trobada s’hi van presentar nous projectes, noves iniciatives relacionades amb l’accés a Internet, aspectes d’actualitat tecnològica i reflexions sobre els nous escenaris o noves oportunitats que es poden generar en el sector. Tot això, amb una mirada crítica i donant suport a una alternativa sostenible.
SAX 2020 es va realitzar en quatre sessions virtuals. Totes aquestes sessions virtuals van comptar amb la col·laboració i suport tècnic de l’associació eXO.cat. Cada sessió va tenir una mitjana de 60 persones connectades. El resum de les sessions és el següent:
Sessió inaugural. Realitzada el dissabte 31 d’octubre. Es van presentar els desplegaments de fibra òptica que està duent a terme la Fundació. També van participar Ferran Reyes, presentant la Xarxa GRETA que té per objectiu connectar les Garrigues, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, i Miguel Ángel Irigoyen, membre de la fundació, que va presentar el projecte ZOZ Zumaia.
La segona sessió es va realitzar el dimecres 4 de novembre. S’hi van presentar els projectes socials ‘Cap Estudiant Sense Internet’, iniciativa de Mataró Sense Fils, a càrrec de Jordi Clopés, i el Centre Juvenil de Malabo, de Guinea Equatorial, a càrrec de Xavi Poza. Tots dos projectes tenen per objectiu eliminar la bretxa digital.
La tercera sessió es va realitzar el dimecres 11 de novembre. La va impartir Clara Cusó, membre de la Fundació. Va exposar els obstacles a nivell legislatiu i administratius, en els que es troba la Fundació Guifi.net, a l’hora de desplegar la fibra òptica. Josep Jover i Joan Miquel Santolaria, membres de CAPA8, van exposar la situació actual del conflicte jurídic amb l’Ajuntament de Barcelona.
L’última sessió es va celebrar el dimecres 18 de novembre. Roger Garcia, membre d’exo.cat, va exposar la necessitat d’explorar tecnologies de programari lliure per a la virtualització de sistemes. Evilham, membre d’exo.cat va exposar com modernitzar i simplificar l’administració dels DNS.
Afegeix un nou comentari