La SGAE cobrarà més de 45.000 euros per La Marató de TV3

La SGAE cobrarà més de 45.000 euros per La Marató de TV3

Resum: 

La Societat General d'Autors i Editors cobrarà una comissió corresponent al concepte de drets d'autor tant de la gravació del disc editat per La Marató, com per la gala retransmesa per TV3

Tot i que l'objectiu d'aquest any de La Marató de TV3 era finançar projectes de recerca biomèdica sobre les lesions medul·lars i cerebrals adquirides, la solidaritat dels catalans ha acabat beneficiant també a la Societat General d'Autors i Editors (SGAE).


La SGAE és una entitat que es dedica a gestionar els beneficis produïts per les obres creades pels seus afiliats. Quan un creador s'afilia a la SGAE, cedeix part dels seus drets sobre la seva pròpia creació: tot i que continua tenint el dret moral sobre la seva obra (el reconeixement de la seva producció) en perd el dret d'explotació.


És partint d'aquesta situació en la que trobem que, tot i que la participació dels i les artistes en la gravació del disc, o en la mateixa gala, fos feta de manera desinteressada (cap d'aquests havien cobrat per la seva participació), no poden cedir de manera gratuïta els drets de les seves obres. Aquesta tasca la de realitzar la entitat que gestiona els seus drets, la SGAE, i aquesta ha decidit, un any més, cobrar dels actes solidaris.


Trobareu més informació en l'article de Crònica.cat o en aquest altre publicat pel Racó català!

Comentaris

en molts casos els grups toquen versions d'altres, llavors ells no són ningú per decidir sobre els drets d'autor. el més normal potser seria que els grups enregistressin cançons propies i inedites, i que llavors cedissin els drets d'autor a la fundació que organitza la marató, així estarien colaborant activament amb la causa i potser generarien beneficis a llarg termini que incrementarien lo recaudat. tothom carrega contra la SGAE i ningú ho fa contra els músics i grups que viuen d'ella i en molts casos la gestionen

Afegeix un comentari nou