La Smart City Week reflexiona sobre el model tecnològic de ciutat que necessita Barcelona

Colectic
La Smart City Week reflexiona sobre el model de ciutat que necessita Barcelona Font: Pexels
La Smart City Week reflexiona sobre el model de ciutat que necessita Barcelona Font: Pexels

La Smart City Week reflexiona sobre el model tecnològic de ciutat que necessita Barcelona

Colectic

Resum: 

De l'11 al 17 de novembre se celebra la Smart City Week (SCW) a Barcelona amb activitats per reflexionar sobre com la tecnologia modifica les ciutats.

Sota el lema “Ciutat en acció” l'Ajuntament de Barcelona en coordinació amb la fundació BIT Habitat, empreses, universitats i la ciutadania, la Smart City Week (SCW) busca reflexionar sobre diferents temes com la cultura, la participació ciutadana i la perspectiva de gènere a l’ecosistema de les ciutats intel·ligents.

Diverses entitats de la ciutat de làmbit social i cooperatiu tenen una forta preséncia dins el programa de la jornada com la Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament (RMGD), la Hidra Cooperativa, la Xarxa Oberta eXO, Guifi.net o el Col·lectiu Punt 6.

L’esdeveniment tindrà lloc a l’antiga fàbrica Ca l’Alier al barri del Poble Nou on es realitzaran diferents activitats per apropar a la ciutadania idees i reflexions per aconseguir un entorn urbà més sostenible, just i inclusiu i assolir un model de ciutat més intel·ligent, humana i democràtica i millorar la qualitat de vida de la ciutadania. La inauguració es realitzarà l’11 de novembre a les 18.30 hores.

Inclusió, connectivitat i sostenibilitat

Tenint en compte les noves tecnologies com a eix de transformació d'un nucli urbà més inclusiu, connectat i sostenible, es presentaran conferències, tallers i visites a centres d'innovació on es tractaran temes tan diversos com la necessitat de "feminitzar" les ciutats a través de la resiliència urbana i les xarxes de cures, aprofundir en la construcció dels imaginaris de la ciutat a través del so o reconèixer quins són els discursos discriminatoris que es donen a la nostra ciutat i com crear narratives alternatives a aquests, entre d'altres.

El programa proposa un recorregut basat en tres itineraris temàtics:

  1. "Transformar la ciutat avui": Activitats sobre innovacions i iniciatives que milloren la ciutat del present.
  2. “Transformar la ciutat demà”: Activitats sobre innovacions i iniciatives que milloren la ciutat en un futur pròxim.
  3. “Transformar la ciutat del futur”: Activitats sobre innovacions i iniciatives de futur que impliquen canvis estructurals a les ciutats

Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible

L'esdeveniment vol contribuir a assolir algunes de les fites recollides als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, com ara l’educació de qualitat, la igualtat de gènere, la ciutat sostenible o la pau, la justícia i les institucions sòlides. D'aquesta manera, totes les activitats programades tindran relació amb algun d’aquests objectius.

Podeu consultar totes les activitats programades a la pàgina web de l'esdeveniment.

Afegeix un comentari nou