La Viquipèdia arriba als 600.000 articles publicats

Colectic - Informàtic
La primera entrada de la Viquipèdia es va crear al 2001 Font: Viquipèdia
La primera entrada de la Viquipèdia es va crear al 2001 Font: Viquipèdia

La Viquipèdia arriba als 600.000 articles publicats

Colectic - Informàtic

Resum: 

L’edició en català de l'enciclopèdia col·laborativa es situa amb aquesta xifra com la vintena que incorpora més articles de les 303 versions idiomàtiques existents.

La Viquipèdia, que depèn de la Fundació Wikimedia, ha assolit la xifra de 600.000 articles el dimarts 8 de gener amb la publicació de l'article dedicat a Pura Velarde, activista de Cornellà de Llobregat d'origen extremeny.

L'enciclopèdia lliure en línia i en català creix a un ritme de més de 30.000 articles nous cada any. Des que al 2001 es va crear la primera entrada, més de 300.000 persones han col·laborat creant i editant articles. Va ser la tercera a crear-se, pocs minuts després de la versió alemanya.

La Viquipèdia en català se situa en nombre d'entrades just després de la versió sèrbia i per davant de la noruega. Però al marge de les dades quantitatives, si atenem a la qualitat es troba entre les tres primeres juntament amb les versions en rus i serbi.

L'any 2018 es van fer 196,5 milions de consultes i l’article més llegit va ser el de Carles Puigdemont, que va registrar un total 708.000 visites. A més, aquesta entrada ha estat la primera al rànquing d’articles més consultats durant 6 mesos.

Afegeix un comentari nou