La Viquipèdia Catalana celebra el seu 15è aniversari

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

La Viquipèdia Catalana celebra el seu 15è aniversari

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Demà farà 15 anys del naixement de la Viquipèdia Catalana, un projecte clau del coneixement obert del país. La Viquipèdia és la tercera Wikipedia que es va crear i ja ha arribat als 500.000 publicats.

La Viquipèdia Catalana va néixer el 16 de març del 2001 degut a la voluntat de Jimmy Wales, fundador de la Wikipedia, de crear viquipèdies alternatives en altres llengües. La versió catalana va ser la tercera en ser creada i per poc no va ser la segona, ja que es va crear pocs minuts després de la versió alemanya.

El primer article que es va publicar en català, va ser el de l'àbac i es va publicar a l'endemà de crear la Viquipèdia Catalana. Les primeres versions de la Viquipèdia van tenir el paraigües del domini ca.wikipedia.org. Dos anys més tard es va decidir canviar el nom de Wikipedia per Viquipèdia. Totes aquestes adaptacions lingüístiques, van tenir el suport de la Fundació Wikimedia, la Fundació que regula totes les Viquipèdies de la xarxa i desenvolupa el programari, el sistema MediaWiki, que hi ha al darrera de la Viquipèdia.

Just la setmana passada, la Viquipèdia Catalana va aconseguir la xifra de 500000 articles publicats. Aquest repte es va aconseguir gràcies a la campanya #repte500000. Bona part d'aquests articles també es deu a la feina incansable de l'Amical Wikimedia, l'entitat que agrupa voluntaris pel bon funcionament de la Viquipèdia Catalana.

L'Amical Wikimedia és una entitat que agrupa usuaris de la Viquipèdia Catalana

La Viquipèdia Catalana és un pal de paller del coneixement col·laboratiu digital en llengua catalana. Moltes de les cerques que es realitzen als cercadors, mostren els articles de la Viquipèdia Catalana a les primeres posicions. En aquest enllaç podeu veure tots els actes programats per celebrar el 15è aniversari.

Per a saber-ne més: Article de la Viquipèdia Catalana

Afegeix un comentari nou