La Viquipèdia perd voluntaris

La Viquipèdia perd voluntaris

Resum: 

El nombre de persones que contribueixen a l’enciclopèdia virtual col·laborativa està decreixent.

Segons l’estudi de Felipe Ortega, investigador de l’organització Libresoft(Universidad Rey Juan Carlos), la versió anglesa de la Viquipèdia hauria perdut 49.000 editors durant el primer trimestre del 2009 mentre que l’espanyola n’hauria perdut 4.250 i la francesa, 6.000.
L’informe original d’Ortega, presentat el mes d’abril, ja indicava aquesta tendència però l’actualització de l’estudi feta recentment l’ha confirmada. Per a l’autor, l’actual pèrdua de voluntaris encara no és preocupant però podria arribar-ho a ser en cas de mantenir-se gaire temps aquesta tendència.
Quant a les causes d’aquest descens d’editors, els responsables de la Viquipèdia assenyalen que cada cop són menys nombrosos els temes sobre els quals es poden encetar nous articles. Per la seva banda, Ortega entén que les noves polítiques editorials de la Viquipèdia, més rigoroses, han pogut ser causa de la pèrdua de col·laboradors.
Com a possibles vies de recuperació, l’investigador suggereix la recerca de nous editors a les universitats i centres de recerca i la millora de les característiques del web de cara a facilitar les tasques d’edició.
Per a saber-ne més sobre la Viquipèdia, podeu consultar el recurs publicat a Xarxanet sobre com col·laborar-hi.
Més informació:

"Wikipedia: A Quantitative Analysis" (PDF, 9,2 MB).

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou