L'Aran culmina les Àrees 5G per potenciar l'ecosistema tecnològic català

Colectic
D'esquerra a dreta, representants de MWCapital, Conselh Generau d'Aran, Generalitat, i2CAT i Ajuntament de Vielha. Font: Mobile World Capital Barcelona
D'esquerra a dreta, representants de MWCapital, Conselh Generau d'Aran, Generalitat, i2CAT i Ajuntament de Vielha. Font: Mobile World Capital Barcelona

L'Aran culmina les Àrees 5G per potenciar l'ecosistema tecnològic català

Colectic

Resum: 

El projecte està impulsat pel Govern, la Mobile World Capital Barcelona i la Fundació i2CAT.

L'Àrea 5G Aran és la vuitena i última extensió del projecte Àrees 5G, que pretèn potenciar l'ecosistema tecnològic català. Impulsat per la Generalitat, la Mobile World Capital Barcelona i la Fundació i2CAT, vol impulsar els sectors estratègics del territori com la mobilitat sostenible, la formació tecnològica i el desenvolupament de l'economia local.

Durant la presentació d'aquesta àrea a Vielha, el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha afirmat que “la digitalització és actualment l’eina més rellevant per lluitar contra el despoblament de les àrees rurals" i que projectes com aquest "contribueixen al desenvolupament econòmic local i la generació d’oportunitats laborals en el sector digital”.

Rosa Paradell, directora d'Innovació i Desenvolupament de Negoci per al sector públic de la Fundació i2CAT ha afegit que "l'arribada de la tecnologia 5G no només ajudarà a desenvolupar l'activitat econòmica de la zona, sinó que facilitarà el desplegament d'altres Tecnologies Digitals Avançades (TDAs) com la intel·ligència artificial, els drons i l’IoT".

Susana Otero, també d'aquesta fundació, explica que a cada territori s'han buscat les verticals amb les quals es vol treballar, s'han coordinat les entitats que fan de comitè tècnic, i s'ha creat l'estructura per promoure i articular projectes que difereixen segons la idiosincràcia de la zona.

El cas de l'Aran

Maria Vergés, síndica d’Aran, ha explicat que un dels objectius del Conselh Generau d’Aran amb aquest projecte és l'atracció i retenció del talent jove a través de la innovació. Per aconseguir-ho, la mobilitat és un aspecte clau arran de la falta de serveis, i es volen focalitzar en trobar solucions de prestació de serveis ajustades a les necessitats. També creuen que una millor connectivitat pot beneficiar la cultura, els esports de muntanya, el turisme actiu i la ramaderia.

Aquesta àrea 5G neix, a més, arrelat a un projecte per convertir l'estació d'esquí Baqueira Beret en laboratori obert de projectes d'innovació vinculats al sector del turisme i esports de muntanya.

Afegeix un comentari nou