Les fotos del teu mòbil a la Viquipèdia!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Les fotos del teu mòbil a la Viquipèdia!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Fundació Wikimedia ha realitzat una app per pujar les fotografies dels vostres mòbils a la Viquipèdia. L'aplicació encara està en fase beta, i la mateixa fundació demana col·laboració a l'hora de detectar problemes.

Fundació Wikimedia va presentar el passat 29 d'abril l'aplicació Wikimedia Commons, una app que permet pujar les fotografies del teu mòbil a la Viquipèdia i altres projectes de l'entorn Wikimedia. Aquesta aplicació ha estat elaborada per aprofitar la mobilitat dels dispositius mòbils. A qualsevol lloc podem fotografiar un monument, un edifici o un esdeveniment, pujar-lo a la Wikimedia Commons i categoritzar-lo. Abans, havíem d'esperar a arribar a casa, buidar la targeta de la càmera fotogràfica, seleccionar les fotografies, editar-les i... pujar-les. Amb l'aplicació, el procés és molt més ràpid.

Fer funcionar l'aplicació és ben senzill. Primer cal registrar-se a la pàgina de Wikimedia Commons. Un cop registrats, ens descarreguem l'aplicació i l'instal·lem al nostre dispositiu mòbil. L'aplicació ens demanarà autentificar-nos amb el nom d'usuari. Després d'autentificar-nos, ja podreu començar a pujar les fotografies de la vostra galeria. Aquestes fotografies necessiten un títol, una descripció i una categoria. Quan estigui tot ben descrit, pugem la fotografia al servidor, i aquesta ja pot ser utilitzada per tots els projectes Wikimedia, entre ells la Viquipèdia Catalana.

L'aplicació està disponible per a sistemes iOS i Android. De moment està en fase beta, i la Fundació Wikimedia demana col·laboració per a detectar errades.

Font d'informació: Wikimedia Foundation

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou