m4Social presenta la tercera edició del projecte 'Plans de Transformació Digital'

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
 Font: Rodion Kutsaev
El 50% de les organitzacions socials no poden utilitzar certes tecnologies a causa de la bretxa digital. Font: Unsplash.
 Font: Canva
Professionals del sector tecnològic duen a terme un assessorament pro-bono per a organitzacions sense ànim de lucre. Font: Canva.

m4Social presenta la tercera edició del projecte 'Plans de Transformació Digital'

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

La iniciativa pretén connectar professionals de la tecnologia amb entitats del tercer sector per promoure la innovació i la digitalització de les organitzacions socials.

El projecte m4Social, una proposta d’innovació digital en l’àmbit social de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, ha engegat una nova edició del programa 'Plans de Transformació Digital', on professionals del sector tecnològic realitzen un assessorament pro-bono per a entitats sense ànim de lucre per ajudar-les a avançar i adoptar la innovació tecnològica des d’un punt de vista estratègic.

Segons l’Estudi sobre l’Estat de la Digitalització al Tercer Sector fet per m4Social, el 50% de les organitzacions socials no poden utilitzar certes tecnologies a causa de la bretxa digital que afecta les persones a les quals atenen i ofereixen suport. Per altra banda, el 38% tampoc poden fer-ho per la manca d’habilitats digitals dels i les professionals del tercer sector. Aquestes són les principals barreres perquè puguin treure el màxim profit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), juntament amb la manca de finançament.

“La digitalització és una de les assignatures pendents del tercer sector perquè el grau d’implantació és encara baix. Volem revertir aquesta situació perquè la digitalització és clau per donar una millor resposta a reptes socials que també necessiten solucions tecnològiques”, ha explicat Francina Alsina, presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

Per aquest motiu, el projecte, en col·laboració amb Enginyers Voluntaris i La Fundació migranodearena, vol connectar professionals de les TIC amb entitats del tercer sector per promoure la innovació i la transformació digital de les organitzacions socials. El seu objectiu és canviar la cultura de les organitzacions i el mètode de connexió entre persones, processos i tecnologia per augmentar l’eficiència i la innovació en els serveis.

“Formar part del programa de 'Plans de Transformació Digital' ens ha facilitat eines que no coneixíem i el fet de poder comptar amb una persona voluntària professional que ens ha acompanyat en tot el procés sobre com era la millor manera d’avançar en la transformació digital de l’entitat. Per tot això, recomanaríem formar part del programa, perquè la facilitat de les eines que aporta són molt grans”, ha expressat Trini Molist Solvas, antiga participant del projecte i tècnica d'implementació del pla estratègic de l’Associació Tapís.

Les entitats que desitgin rebre assessorament TIC pro-bono poden inscriure’s a través d’aquest formulari. Al setembre es farà una selecció dels projectes que rebran acompanyament i s’escollirà la professional TIC més adequada perquè doni suport a una persona referent de cada entitat que elaborarà l’estratègia de transformació digital. L’assessorament tindrà una durada de sis mesos.

Afegeix un comentari nou