Mapa dels punts calents del canvi climàtic

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Mapa dels punts calents del canvi climàtic

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB

Resum: 

El programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient ha creat un mapa interactiu que ens permet, visitant la seva web, visualitzar els punts calents del canvi climàtic. En 20 anys, com ha anat canviant el nostre entorn?

Els programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (United Nations Environment Programme, UNEP) és l'encarregat de fomentar la cura del medi ambient informant, inspirant i capacitant a les nacions per que tinguin cura del seu entorn, millorant la qualitat de vida sense comprometre les generacions futures.

Com una de les seves tasques de sensibilització, està recollint tota la informació sobre el nostre medi ambient i els canvis que està patint, i l'està sistematitzant dintre d'una base de dades de recursos globals (Global Resource Information Database, o GRID). Aprofitant aquesta recerca feta, està creant l'Atles del nostre Medi Ambient Canviant, un recull de publicacions en diferents formats que busquen sensibilitzar a través de difondre imatges del nostre entorn.

D'aquesta manera, podem anar veient els canvis que ha anat patint la nostra terra arran dels últims anys. En l'Atles trobem sobre el mapa els punts calents del canvi climàtic, veient com s'han transformat a partir de fotografies fetes des de satèl·lit, veient com era el lloc fa vint anys i com és actualment. L'exemple de la transformació que ha patit Almeria gràcies als camps d'hivernacles és el més proper i bastant significatiu

Podem explorar aquests punts a partir del Mapa creat a partir de google Maps, o bé, si tenim instal·lat el Google Earth, a través d'aquesta altra aplicació.

Afegeix un comentari nou