Maru Gallardo: "Amb el voluntariat conec nous mons de la mà dels joves"

 Font:
Font:

Maru Gallardo: "Amb el voluntariat conec nous mons de la mà dels joves"

Resum: 

Maru Gallardo és antropòleg visual i artista. Porta quatre anys a Catalunya i, a través de la Universitat de Barcelona, és voluntari a l'Associació per a Joves Teb, on fa un projecte de vídeo i blocs amb els alumnes del PQPI de muntatge i manteniment d'ordinadors. A Colòmbia havia estat voluntari treballant els drets humans amb joves en risc d'exclusió.

Maru Gallardo Frantischek

Entitat: Associació per a Joves Teb

Edat: 40

Quants anys portes fent voluntariat?

A Colòmbia vaig ser voluntari durant quatre anys, en diferents ONG de drets humans. Aquí, he treballat amb l'Associació d'Estudiants Colombians a Catalunya, en projectes concrets.

Per què vas decidir fer voluntariat?

Sempre m'han interessat l'aspecte pedagògic i el treball amb joves, a més de combinar les arts visuals amb l'àmbit social.

Ens pots dir una paraula que defineixi el voluntariat?

Gratificant.

Quina banda sonora posaries al teu voluntariat?

"En la ciudad de la furia" de Soda Stereo.

La millor experiència amb què t’has trobat fent voluntariat?

La millor experiència va ser a Colòmbia, quan vaig treballar amb joves en sectors marginals de Bogotà. L'objectiu era promoure els drets humans, el lideratge... per prevenir el treball infantil. Els xavals van crear les seves històries de vida i van realitzar documentals amb elles. Vam anar gravant pels carrers del barri i vam ser cuidats i custodiats per la banda més perillosa del sector.

Què t’aporta el voluntariat i que aportes a la societat a través del voluntariat?

Conèixer nous mons i interessos de la mà dels joves. En aquesta relació, sóc qui més guanya i més aprèn.

Què aporto...? Bé, intento donar oportunitats a alguns joves de conèixer altres possibilitats, perquè ells i elles puguin triar. És a dir, ampliar una miqueta més la gamma de possibilitats que tenen o creuen tenir.

Afegeix un comentari nou