Més dones al cinema per acabar amb una bretxa de gènere al sector del 103%

Colectic
Una dona gravant amb una càmera.  Font: Caleb Oquendo (Pexels)
Una dona gravant amb una càmera. Font: Caleb Oquendo (Pexels)

Més dones al cinema per acabar amb una bretxa de gènere al sector del 103%

Colectic

Resum: 

L'Associació de Dones Cineastes i Mitjans Audiovisuals CIMA publica en obert l'informe sobre la representativitat de les dones a GenderDataLab, la plataforma gestionada per DigitalFems.

L'entitat DigitalFems i l'Associació de Dones Cineastes i Mitjans Audiovisuals CIMA s'uneixen per publicar en format obert a GenderDataLab els resultats de l'informe sobre 'La representativitat de les dones en els sector cinematogràfic del llargmetratge espanyol'. Les dades, presentades al Festival de Màlaga, posen de manifest la bretxa de gènere laboral del sector, que arriba al 103%.

Només un 33% de l'estructura laboral de la indústria del cinema està format per dones i és especialment alarmant la baixa presència de dones directores i guionistes, rols en què la bretxa assoleix el 230%. En total, la presència femenina ha crecut en cinc anys un 7%, mentre que en el cas de les directores, un 0%. Així, la mirada de dones als relats cinematogràfics continua sent minsa: 3 de cada 4 històries són escrites per homes.

Per visibilitzar aquest situació llancen la campanya #másmujeresenelcine a les xarxes socials i reclamen doblar les dones que treballen al sector, una acció que afirmen que podria aconseguir la igualtat en 30 anys.

Amb l'accés obert a l'informe, CIMA facilita l'anàlisi, l'ús i la difusió de les dades i es posiciona en l'ús d'eines digitals per potenciar l'accés al coneixement i ampliar l'impacte de l'informe a través de la plataforma GenderDataLab, gestionada per DigitalFems, que treballa la tecnologia amb perspectiva de gènere.

Afegeix un comentari nou