Milloreu la Viquipèdia participant a la Viquiestirada

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Imatge del projecte de la Viquiestirada Font: Amical Wikimedia
La Viquiestirada és un projecte per augmentar la qualitat de la Viquipèdia.
Logotip de la Viquipèdia Font: Associació Amical Wikimedia
La Viquipèdia és una viqui que té més qualitat, però encara pot millorar molt més!

Milloreu la Viquipèdia participant a la Viquiestirada

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic - Informàtic

Resum: 

La Viquipèdia ha organitzat un concurs per convertir els esborranys en articles. L’objectiu del concurs és reduir la quantitat d’esborranys i millorar la qualitat de la enciclopèdia lliure.

La Viquipèdia va presentar ahir, dimarts 4 de març del 2019, un nou projecte marca de la seva casa: la Viquiestirada. Aquest projecte té per objectiu reduir els esborranys que hi ha a la Viquipèdia. L’enciclopèdia lliure, digital i de parla catalana entén per esborrany com a articles d’extensió massa breu, de menys de 1500 caràcters i aproximadament un paràgraf.

Tot i que la Viquipèdia va superar, a principis del 2019, la xifra de 600.000 articles i que és considerada la de millor qualitat pel que fa als 1000 articles essencials que tota versió lingüística hauria de tenir, la xifra d’esborranys és massa gran i ocupa més d’un quart del total d’entrades. Moltes d’aquestes entrades, per la seva brevetat, no contenen referències bibliogràfiques i això compromet la qualitat i la verificabilitat de la Viquipèdia.

Per això la Viquipèdia ha pensat un concurs per promoure l’edició i ampliació d’aquests articles tan breus. Per fer-ho, han agrupat els articles en unes temàtiques que cada mes s’hauran de fer. A principis de mes es publicarà a la pàgina del projecte una llista mensual amb els esborranys que s’hauran d’ampliar. Hi hauran uns esborranys considerats com a gamma extra que puntuaran més que d’altres esborranys. Al finalitzar el mes es comptabilitzaran les persones participants i els esborranys que han editat de la temàtica mensual.

Les temàtiques mensuals seran les següents:

  • Març. Biografies.
  • Abril. Literatura.
  • Maig. Arquitectura.
  • Juny. Informàtica.
  • Juliol. Transports.
  • Agost. Esports.
  • Setembre. Biociències.
  • Octubre. Dret.
  • Novembre. Simbologia.
  • Desembre. Geografia.

Poden participar-hi totes les persones usuàries de la Viquipèdia. Cada mes hi hauran premis mensuals. Cada mes, les tres persones concursants rebran un lot amb diferents llibres. La persona que sigui la primera classificada rebrà un lot de tres llibres, la segona persona classificada rebrà un lot de dos llibres i la tercera persona classificada rebrà un llibre. Tots els llibres seran referents a la temàtica del mes. Hi haurà un premi anual i també premis extraordinaris per les persones que aconsegueixin convertir 5 esborranys diferents en articles de qualitat.

Afegeix un comentari nou