Mobilització de tropes: guerra de patents

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Mobilització de tropes: guerra de patents

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Actualment hi han moltes batalles judicials entre les grans companyies fabricants de mòbils. Les grans marques registren fins i tot els conceptes de productes com tauleta o pantalla tàctil.

Quan parleu per telèfon mòbil o llegiu les últimes notícies mitjançant una tauleta electrònica, esteu utilitzant múltiples marques electròniques assemblades en un sol aparell. Com tots vosaltres us podeu imaginar, un telèfon mòbil es pot compondre de múltiples xips i resistències que poden ser d'altres fabricants diferents a la marca del telèfon mòbil. En el següent vídeo de la BBC podreu veure la quantitat de marques que intervenen en un iPhone.

Però el que és realment increïble es que algunes companyies, denunciïn a d'altres per haver fabricat un element similar al seu. És el cas de la guerra que estan mantenint Apple i Samsung últimament. El gran perjudicat de tot aquestes guerres, és el client final. El preu final del producte augmenta per culpa dels costos de patents de producte.

Una de les solucions possibles és recolzar els projectes de maquinari lliure. Ara per ara en són pocs, com per exemple el Neo 1973/es, com a dispositiu mòbil, i el WeTab com a tauleta. Però si hi ha un recolzament ampli en aquests projectes, com en el cas del programari lliure, l'usuari final es veurà beneficiat.

Font d'informació: BBC (http://www.bbc.com/news/technology-19079345).

Afegeix un comentari nou